Acesta a ridicat un bloc de locuinte in Sinaia fara sa respecte standardele de calitate  Cumparatorii inselati nu mai au pe cine sa traga la raspundere pentru ca firma de constructii a fost radiata.

Blocul care a atras atentia asupra com­binatiilor inselatoare derulate de familia primarului Oprea cu deputatul Boureanu se asaza pe ca­la­podul afacerilor imobiliare de­ru­late de politicieni cu complicitatea pri­marilor.

Initial a fost o licitatie pentru achizitia terenurilor de la „Furnica”, iar ulterior fir­mele castigatoare s-au apucat de construit fiecare dupa cum a avut chef, fara a mai pastra specificul statiunii.

Una dintre firmele castigatoare ii apar­tinea familiei primarului de la Sinaia, Vlad Oprea, Privacons SRL. Firma a executat un bloc de locuinte, iar apartamentele au fost valorificate de firma CVS Constructii si Imobiliare SRL, apartinand deputatului Cristian Boureanu si parintilor primarului Oprea.

Practic, prima firma a construit blocul, iar CVS Constructii si Imobiliare SRL a facut receptia lucrarii fara a tine cont de parerea proprietarilor.

„Am aflat ca apartin aproape in totalitate  deputatului Boureanu Cristian si primarului din Sinaia, Oprea, sau familiei acestuia, mama si tata, plus o administratoare Violeta Prujoiu, care era paravanul lor. O parte din teren a fost revandut, dupa ce ni se spusese ca apartine blocului, iar acum au si construit alta investitie pe care au vandut-o.

Dupa preluare, am constituit Asociatia de proprietari si am constatat ca dezvoltatorul si an­treprenorul nu mai vor sa termine nimic. Toate actele de receptie au fost semnate de cele do­ua firme fara sa ne consulte, in termenii pre­vazuti de lege, ca si cum CVS era in continuare pro­prietar, desi le vanduse catre noi si noi aveam si o asociatie de proprietari”, arata Georgeta Adam, care mai subliniaza ca afacerile familiei Oprea cu deputatul Boureanu se tin lant si in alte imprejurari, deputatul fiind obiectul unor van­zari de terenuri dubioase in Sinaia.

„In luna ianuarie (2007 - n.r.) am sesizat in scris toate firmele in cauza, respectiv Camas SRL, Pri­vacons SRL si CVS Constructii si Imobiliare Bu­curesti. Singura care a raspuns a fost CVS, bi­ne­in­teles degrevandu-se de orice raspundere. Am se­sizat in cele din urma Inspectia pentru cons­truc­tii Prahova, de la care am primit raspunsul final «deoarece la 15.01.2007 s-a semnat receptia fi­na­la fara nicio obiectiune, ramane sa va adresati ins­tantelor de judecata»”, explica o alta pagubita, Mariela Pascu.

Blocul este un veritabil izvor de apa, iar atunci cand ploua, la parter este aproape imposibil de lo­cuit. „Pe partea noastra nu sunt infiltratii, asa cum sunt la vecinul nostru de palier care ne-a lasat cheia sa lasam usa deschisa pentru a intra aerul sa usuce peretele.

Domnul Cristea a fost pacalit oa­recum pentru ca a cumparat de la o alta per­soa­na fizica, nu direct de la firma CVS”, declara Cornel Ghircoias, unul dintre locatarii blocului inundat.

Mai multi pagubiti

„Sunt diferente mari intre ceea ce s-a exe­cutat in realitate si fisele din cartea tehnica a imo­bilului. Problemele provin de la faptul ca terenul de la Furnica (Sinaia - n.r.) este brazdat de izvoare. Trebuia solicitata o expertiza pentru a vedea exact cum s-a efectuat lucrarea, dar nu ne incumetam sa ne pierdem timpul in procese”, spune Simion Asandei, presedintele blocului construit de firma CVS Constructii si Imobiliare.

„Asta nu este singura afacere cu terenuri pe care o deruleaza in Sinaia Cristian Boureanu ala­turi de parintii primarului Oprea. Ar trebui sa va interesati si de terenurile de langa Hotel Sinaia, dar si cum s-au construit inca doua cladiri pe terenul care ne-au spus ca apartine blocului”, apre­ciaza Georgeta Adam, proprietara unui apartament in blocul construit de firma lui Cristian Boureanu.

Deputatul Cristian Boureanu nu a dorit sa discute despre acest subiect, ci s-a rezumat sa ne transmita doar un mesaj: „Nu exista probleme. A fost verificat de ANI prin raport oficial in urma unui articol nefondat si defaimator!”

Ce spun beneficiarii

„Sunt diferente mari intre ceea ce s-a executat in realitate si fisele din cartea tehnica a imobilului. Problemele provin de la faptul ca terenul de la Furnica (Sinaia - n.r.) este brazdat de izvoare. Trebuia solicitata o expertiza pentru a vedea exact cum s-a efectuat lucrarea, dar nu ne incumetam sa ne pierdem timpul in procese.”

Simion Asandei, presedintele blocului construit de firma CVS Constructii si Imobiliare

„Asta nu este singura afacere cu terenuri pe care o deruleaza in Sinaia Cristian Boureanu alaturi de parintii primarului Oprea. Ar tre­bui sa va interesati si de terenu­rile de langa Hotel Sinaia, dar si cum s-au construit inca doua cladiri pe terenul care ne-au spus ca apartine blocului.”

Georgeta Adam, proprietar al unui apartament in blocul construit de firma lui Cristian Boureanu

Sursa: Financiarul

Share:
  • TwitThis
  • Digg
  • Sphinn
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Mixx
  • Google
  • Technorati

 Newsletter

Ti-a placut aceasta stire? Aboneaza-te la newsletter.

Loading... Loading...