Boom-ul imobiliar din Romånia a avut loc fără să existe utilităţile necesare noilor cartiere, precum sistemele de apă şi canalizare, şi este nevoie, pe viitor, ca mai întåi să fie dezvoltate aceste reţele şi abia după aceea locuinţele, a declarat ieri preşedintele Patronatului Societăţilor din Construcţii (PSC), Cristian Erbaşu.

„Ne-am aflat într-o situaţie delicată. Explozia imobiliară s-a produs cånd infrastructura nu era pregătită şi ne-am trezit cu cartiere imense, fără apă şi canalizare. Casele erau superbe, dar condiţiile de trai erau improprii“, a spus Erbaşu.

El a afirmat că la nivel naţional trebuie dezvoltate prioritar proiectele de infrastructură, urmånd ca ulterior segmentul imobiliar să se dezvolte într-un mod corect şi coerent.

„Sectorul imobiliar ar trebui să se dezvolte într-un mod mult mai bine planificat, iar din punctul de vedere al bugetelor de investiţii eu sunt sceptic în următorul an sau doi“, a spus Erbaşu.

El a adăugat că în Romånia există încă un deficit de locuinţe, însă dezvoltarea acestora trebuie corelată cu puterea de achiziţie a populaţiei.

Nu mai are cine să intre în faliment

Preşedintele PSC consideră că revenirea sectorului construcţiilor, aflat într-o situaţie critică, depinde de investiţii, prioritizarea proiectelor şi îmbunătăţirea legislaţiei, iar numărul falimentelor din domeniu s-a redus în ultima perioadă pentru că „nu mai are cine intra în faliment“.

„Dacă acum doi-trei ani vorbeam de cea mai prosperă activitate din Romånia şi eram invidiaţi, în acest moment situaţia este critică. (…) Dacă la nivelul economiei vorbim de un mic reviriment, pentru piaţa construcţiilor va fi extrem de greu pånă nu vor fi lansate proiectele de infrastructură mari“, a declarat preşedintele PSC.

Revenirea sectorului construcţiilor, aflat într-o situaţie critică, depinde de investiţii, prioritizarea proiectelor şi îmbunătăţirea legislaţiei, iar numărul falimentelor din domeniu s-a redus în ultima perioadă pentru că „nu mai are cine intra în faliment“, a declarat Erbaşu.

Omul de afaceri a afirmat că pentru revenirea sectorului construcţiilor este nevoie, pe långă finanţări, şi de o imagine foarte clară asupra proiectelor pe care autorităţile intenţionează să le finalizeze.

În plus, piaţa are nevoie de rezolvarea unor probleme care ţin de legislaţie.

Erbaşu a adăugat că fenomenul muncii la negru, care datează de foarte mulţi ani, nu poate fi combătut doar prin modificarea Codului Muncii.

Sursa: Curentul

Share:
  • TwitThis
  • Digg
  • Sphinn
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Mixx
  • Google
  • Technorati

 Newsletter

Ti-a placut aceasta stire? Aboneaza-te la newsletter.

Loading... Loading...