Dezvoltatorul turnului de 20 de etaje din intersecţia Răzoare, Bucureşti, susţine că a obţinut toate avizele necesare construcţiei şi că terenul privat nu a fost niciodată spaţiu verde public sau parc.

“PUZ-ul pentru Nod Intermodal Răzoare are obţinute toate avizele cerute prin lege, inclusiv: Avizul Direcţiei pentru Cultură, Culte şi Patrimoniu Cultural Naţional a Municipiului Bucureşti nr. 809/Z/5.07.2007, Avizul Direcţiei Transporturi, Drumuri, Sistematizarea Circulaţiei din cadrul Primăriei Bucureşti nr. 9305/26.06.2007, Avizul Serviciului Român de Informaţii nr. 82.980/21.06.2007″, a comunicat sâmbătă Primavera Development, precizând că PUZ-ul avizat miercuri de Comisia Tehnică de Urbanism respectă legislaţia românească în vigoare.
“PUZ-ul avizat miercuri de CTU asigură o suprafaţă verde la nivelul solului de 85% şi respectă destinaţia spaţiului verde aşa cum este reglementat în prezent, respectând astfel prevederile legale în vigoare, inclusiv ordonanţa 114/2007. (…)

Terenul ce face obiectul PUZ-ului este proprietate privată. Pe acest teren au existat case ce au fost demolate în 1988, niciodată acest teren nu a fost spaţiu verde public sau parc.

Necesitatea construirii unui accent de înălţime pe acest teren a fost prevăzută prin trei reglementări succesive: prin studiul de altimetrie realizat în anul 1994 de Universitatea de Arhitectură şi Urbanism “Ion Mincu”, prin PUG-ul Municipiului Bucureşti aprobat în anul 1999 şi prin PUZ Nod Intermodal Răzoare aprobat în 2008.

Respectarea încadrării în zona spaţiilor verzi prevăzută de PUG nu ar trebui să anuleze necesitatea construirii accentului de înălţime prevăzut în acelaşi PUG.

PUZ-ul aprobat în 2008 pentru Nod Intermodal Răzoare a preluat accentul de înălţime pentru această locaţie din PUG-ul Municipiului Bucureşti definind unitatea teritorială cu accent de înălţime V1M (V1 Modificat) tocmai pentru a păstra acest accent de înălţime de care oraşul are nevoie, din punct de vedere urbanistic şi funcţional, într-un nod de circulaţie şi transport în comun atât de important”, susţine dezvoltatorul, amintind că, potrivit proiectului, 85% din teren va fi amenajat ca spaţiu verde.

PUZ-ul pentru Nod Intermodal Răzoare a obţinut toate avizele cerute prin lege, inclusiv Avizul Direcţiei pentru Cultură, Culte şi Patrimoniu Cultural Naţional a Municipiului Bucureşti nr. 809/Z/5.07.2007, Avizul Direcţiei Transporturi, Drumuri, Sistematizarea Circulaţiei din cadrul Primăriei Bucureşti nr. 9305/26.06.2007, Avizul Serviciului Român de Informaţii nr. 82.980/21.06.2007.

Sursa: Curierul National

Share:
  • TwitThis
  • Digg
  • Sphinn
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Mixx
  • Google
  • Technorati

 Newsletter

Ti-a placut aceasta stire? Aboneaza-te la newsletter.

Loading... Loading...