Compania Millennium Building Development, dezvoltatorul imobilului Cathedral Plaza de lângă Catedrala Sfântul Iosif din Bucureşti, anunţă că va face plângere la CEDO în urma verdictului Curţii de Apel Suceava, care a menţinut decizia de anulare a autorizaţiei de construcţie a clădirii de 19 etaje.

“Millennium Building Development consi­deră că drepturile i-au fost încălcate şi va soli­cita despăgubiri statului român. Dezvoltatorul Cathedral Plaza denunţă faptul că decizia Curţii de Apel Suceava a fost nedreaptă deoarece a revizuit o decizie definitivă şi irevocabilă invocând normele dreptului comunitar, care însă nu pot fi aplicate retroactiv, având în vedere că România nu era membru al UE la momentul obţinerii autorizaţiei de construcţie”, se arată în comunicatul dezvoltatorului.

Curtea de Apel Suceava a stabilit, la în­ce­putul săptămânii, nulitatea autorizaţiei de cons­truire a Cathedral Plaza, printr-o decizie irevocabilă.

Reprezentanţii Arhiepiscopiei Romano-Catolice din Bucureşti au făcut marţi un apel către autorităţi să pună în aplicare decizia judecătorească şi să demoleze construcţia.

Cathedral Plaza este un proiect care vizează construirea lângă Catedrala Sfântul Iosif din Capitală, pe strada Luterană, a unui imobil de 75 de metri înălţime.

Pentru această construcţie, Primăria Sectorului 1 a emis o autorizaţie de construcţie pe 24 februarie 2006, lucrările fiind începute pe 9 martie.

Litigiul cu Millennium Building Development a început în aprilie 2006, fiind strămutat de patru ori la cererea acestei firme şi a fost soluţionat în favoarea ARCB de Tribunalul Dâmboviţa, iar apoi în favoarea firmei Millennium Building de Curtea de Apel Ploieşti.

Prin decizia irevocabilă din 3 noiembrie 2010 a Curţii de Apel Suceava, lucrările la Cathedral Plaza au fost declarate ilegale. Ulterior, investitorii de la Millenium Building Deve­lopment au declarat însă că turnul de birouri nu va fi demolat pentru că deja clădirea a intrat în circuitul civil.

Sursa: Jurnalul National

Share:
  • TwitThis
  • Digg
  • Sphinn
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Mixx
  • Google
  • Technorati

 Newsletter

Ti-a placut aceasta stire? Aboneaza-te la newsletter.

Loading... Loading...