Dezvoltatorul Obor Towers a finalizat proiectul si se apuca de altul in BaneasaCompania Obor Towers, membră a grupului Digal Investments & Holdings, a anunţat astăzi finalizarea lucrarilor la ansamblul rezidenţial cu acelaşi nume, dezvoltat în zona Obor din Capitală.

Deşi lucrările au fost terminate în aprilie, a mai durat două luni până a putut fi rezolvat ping pong-ul între primărie şi Enel la care a fost supus dezvoltatorul pentru a putea face recepţia ansamblului şi a putea preda locuinţele către beneficiari.

În prezent, dezvoltatorul se află în plin proces de livrare, din cele 125 de apartamente fiind vândute 55, dintre care 34 au fost predate familiilor respective şi sunt în curs de amenajare. Intenţia declarată a dezvoltatorului este ca Obor Towers să fie locuit începând de mâine.

Întârzierile în predarea apartamentelor au avut mai multe cauze pe care ni le prezintă chiar dezvoltatorul proiectului, Hai Solomon: „Suntem mulţumiţi de felul în care ne-am prezentat în faţa clienţilor cu Obor Towers, dar, niciunul dintre ei nu ştie câţi paşi şi câte obstacole sunt de trecut, de la achiziţia terenului, obţinerea aprobărilor, problemele cu primăria, banca, arhitecţii, constructorii şi utilizatorii finali. În România, birocraţia este cel mai mare obstacol şi nu ştiu dacă cei care au inventat toate aceste reguli îşi dau seama că, uneori, ele stau în calea unor sume importante de bani care ar putea să intre în ţară.”.

Un ansamblu rezidenţial nou în Băneasa

Lansat în 2007, lucrările de construcţie au fost începute în martie 2008 şi finalizate în decembrie 2009 pentru prima fază şi în aprilie 2010 pentru cea de-a doua. Preţul iniţial de vânzare a scăzut cu peste 20%, ajungând până la cel de astăzi de 1.050 de euro/mp + T.V.A. „Cel mai mic preţ din Obor Towers este de 63.800 de euro + TVA pentru o garsonieră, iar cel mai mare este de 194.500 de euro + TVA pentru un apartament cu patru camere. Luând în considerare calitatea materialelor, structura clădirii şi zona în care este amplasată, precum şi prin raport la alte clădiri noi din zonă, putem considera că acesta este un preţ corect”, susţine Ion Cătutoiu, reprezentant Real Time.

Iniţial, calculele dezvoltatorului au ajuns la zece milioane de euro pentru această investiţie, bani obţinuţi de la Piraeus Bank. Însă, în final, s-a ajuns la 12,5 milioane de euro, diferenţa de 2,5 milioane de euro fiind aport propriu al dezvoltatorului. „Am trecut prin perioade dintre cele mai dificile, precum criza fierului, criza economică ce a stagnat vânzările pentru un timp, precum şi o iarnă extrem de grea, în care temperaturile nu au permis continuarea construcţiei, dar, pentru că vom dezvolta în continuare în România, am făcut tot posibilul să ne respectăm promisiunile făcute clienţilor şi am reuşit”, afirmă Hai Solomon.

Dezvoltatorul, Digal Investments & Holdings, este o companie listată la bursa din Tel Aviv care a dezvoltat proiecte rezidenţiale, de birouri şi de retail în Israel şi în Europa. Omul de afaceri Hai Solomon a dezvoltat, în parteneriat, alte şase proiecte rezidenţiale în România şi susţine că va continua să o facă. Următorul proiect va fi amplasat pe un teren de 7.500 mp situat în Băneasa unde va construi în viitorul apropiat 25.000 mp de locuinţe.

Share:
  • TwitThis
  • Digg
  • Sphinn
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Mixx
  • Google
  • Technorati

 Newsletter

Ti-a placut aceasta stire? Aboneaza-te la newsletter.

Loading... Loading...