andrei-chiliman-1Primarul Andrei Chiliman a anunţat într-o conferinţă de presă că programul de reabilitare termică a blocurilor de locuinţe va fi extins şi la casele din sectorul 1. El susține că acest lucru este posibil în sectorul pe care îl administrează în baza Ordonanţei de Urgenţă 63/2012 care completează pe cea nr. 18/2009 privind creşterea performanţei energetice a blocurilor de locuinţe, iar bugetul local va putea suporta aceste costuri, astfel încât programul extins să fie gratuit şi pentru case.

Primăria Sectorului 1 se va implica financiar şi în reabilitarea termică a caselor, conform ordonanţei de urgenţă a guvernului aprobată săptămâna trecută. Este eliminată discriminarea dintre proprietarii de locuinţe la bloc şi cei de la case. Până acum nu puteam face decât reabilitarea termică a blocurilor. Este un act de dreptate, pentru că şi proprietarii de la case sunt plătitori de impozite locale la buget şi au dreptul să beneficieze de acest sprijin”, a afirmat primarul. El a asigurat contribuabilii din sector că bugetul local are bani pentru a demara programul de reabilitare a celor aproape 30.000 de case din sectorul 1.

Potrivit legii, metodologia de aplicare a ordonanţei va fi votată de consilierii locali. Cererile pot fi depuse la registratura autorităţii locale imediat după ce sunt stabilite măsurile respective. Reabilitarea termică a caselor nu ia în calcul şi lucrări asupra celor de patrimoniu, edilul menţionând că, în cazul în care Ministerul Culturii va da aviz favorabil de reabilitare pentru aceste case, programul va fi aplicat și în cazul lor. Tot el susține că Primăria Sectorului 1 va finaliza reabilitarea termică a blocurilor de locuinţe la sfârşitul anului viitor, iar că cea a caselor va putea fi demarată din 2014 şi le va viza pe cele cu proiecte de construcţie întocmite în perioada 1950-1989.

Share:
  • TwitThis
  • Digg
  • Sphinn
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Mixx
  • Google
  • Technorati

 Newsletter

Ti-a placut aceasta stire? Aboneaza-te la newsletter.

Loading... Loading...