araiMembrii Consiliului Director (CD) al ARAI (Asociația Română a Agenţiilor Imobiliare) au hotărât pe 8 noiembrie 2011, dar au anunţat pe site-ul propriu abia ieri (15 noiembrie 2011), să convoace Adunarea Generală (AG)… astăzi și mâine. Asta deși în statut scrie că trebuie anunțată cu minimum 30 de zile înainte. În plus, nu știu cum este posibil să aștepți „transmiterea confirmărilor de participare până la data de 14 noiembrie 2011” când anunțul a fost postat pe 15 noiembrie 2011. Dar poate că aceşti membrii importanţi ai Consiliului Director ARAI au o altă perspectivă asupra timpului pe care noi nu o înțelegem.

Un alt aspect interesant este acela că în prima zi (16 noiembrie 2011) lucrările AG ar trebui să înceapă la ora 18:00, iar „în lipsa cvorumului necesar, a doua convocare este în data de 17 noiembrie 2011, joi, la ora 10:00.”. Din acest lucru eu înțeleg că cei de la asociaţie cred că, după ce au anunțat membrii cu o zi înainte, dacă nu vin astăzi seară, poate apar mâine dimineață. Sau poate au făcut toate acestea special ca membrii, acei câțiva care au mai rămas pentru că nu au avut timp ori au uitat să iasă din asociație, să nu apară la AG şi să poată CD să ia hotărâri în numele tuturor fără a mai opune cineva rezistenţă.

Poate că acesta este motivul real pentru că membrii Consiliului Director ARAI au propus pentru ordinea de zi subiecte importante şi sensibile: „Bilanţ 2010 – descărcare gestiune, Alegeri pentru funcţia de secretar general ARAI în urma demisiei depuse de domnul Nicu Robitu, Alegeri doi membri supleanţi pentru CD, Modificare statut şi cod etic, Prezentare raport activitate de la ultima Adunare Generală.”. Poate vor să rezolve între ei eventualele probleme apărute în urma acestor propuneri şi să împartă posturile menţionate pe la neamuri sau prieteni drept cadou de Crăciun.

Un alt aspect demn de Cascadorii Râsului sau care arată adevăratele intenții ale celor care conduc asociația, este acela al locului anunțat pentru desfășurarea lucrărilor AG. Este vorba despre „sediul asociatiei din Bucuresti, Calea Victoriei nr. 155, bl. D1, sc. 7, et. 11, sector 1”, cum este numit în convocator. Aceasta nu ar fi o problemă dacă nu ar fi adresa agenţiei imobiliare Neocasa, agenţie ce are o sală de şedinţe în care pot intra circa… zece oameni. Totuşi cred că nu este nici aceasta o problemă pentru că, probabil, realist vorbind, cam atâţia membrii activi mai sunt în ARAI. Iar faptul că asociaţia nu mai are de mult timp un sediu propriu nu mai miră pe nimeni. După ce „ne-am râs”, nu putem decât să mulţumim celor de la ARAI pentru acest moment de relaxare binevenit şi să le urăm spor la hotărâri.

PS: Trebuie să recunosc că sunt curios să aflu ce au putut prezenta în raportul de activitate de la ultima AG a ARAI, că nu-mi amintesc să fii auzit că au făcut ceva. O fi o pagină albă unde fiecare îşi închipuie ce şi-ar dori să fii făcut asociaţia? Of, iar sunt rău şi spun adevărul!

Share:
  • TwitThis
  • Digg
  • Sphinn
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Mixx
  • Google
  • Technorati

 Newsletter

Ti-a placut aceasta stire? Aboneaza-te la newsletter.

Loading... Loading...