Din vanzarea City Mall, bancile au recuperat doar... bani de buzunarTotalul datoriilor pe care le-a lasat in urma mall-ul din Eroii Revolutiei este de circa 73 de milioane de euro (319 milioane de lei). Doar o mica parte din acestea sunt distribuite, dupa ce City Mall a fost vandut cu 17,3 milioane de euro.

Cea mai „lovita” de aceasta afacere este UniCredit Bank Austria, care primeste circa 13,2 milioane de euro, dar mai are de recuperat 22 de milioane de euro.

Bancpost primeste 1,9 milioane de euro si mai are de recuperat peste 3 milioane de euro. UniCredit Tiriac Bank recupereaza 111.000 de euro, dar mai are de recuperat circa 186.000 de euro.

Chiar si dupa aceste plati din vanzarea mall-ului, Victoria Holding, firma care a gestionat afacerile complexului comercial pana la intrarea in reorganizare judiciara, a ramas cu datorii neplatite de peste 58 de milioane de euro.

Pe langa datoriile catre bancile finantatoare, mall-ul are datorii enorme catre creditori negarantati, catre buget si salariati. In afara de banci insa, niciun alt creditor nu a primit bani din vanzarea din octombrie a centrului comercial.

Creantele chirografare (negarantate) sunt de peste 140 de milioane de lei, iar creantele bugetare se ridica la 1,1 milioane de lei.

Centrul comercial a fost rascumparat in octombrie de unul dintre fostii proprietari cu 17,3 milioane de euro, adica aproape de cinci ori mai putin decat pretul la care acelasi proprietar a instrainat mall-ul in urma cu cinci ani.

Tranzactia dintre fondul australian APN si Victoria Holding, prin care australienii au platit 103 milioane de euro pentru City Mall, a fost finantata cu circa 75 de milioane de euro de catre cele trei banci.

Mall-ul intrat in insolventa a fost vandut in toamna prin negociere directa, dupa cinci incercari nereusite de a-l vinde prin licitatie. Centrul are in prezent un grad de ocupare de circa 80% si contracte cu aproximativ 75 de chiriasi.

Sursa: Finantistii

Share:
  • TwitThis
  • Digg
  • Sphinn
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Mixx
  • Google
  • Technorati

 Newsletter

Ti-a placut aceasta stire? Aboneaza-te la newsletter.

Loading... Loading...