In Capitala, retailerul francez detine in prezent trei terenuri, bugetand investitii de 30-40 mil. euro pentru cumpararea altora in 2011

Cora Romania ar putea construi un centru comercial de tip mall si in Bucuresti, sustine Philippe Lejeune, directorul general al companiei, daca va exista aceasta oportunitate.

„Chiar daca nu este afacerea noastra de baza, daca avem terenuri nu vad de ce nu am face si dezvoltare de malluri”, a declarat Lejeune dupa inaugurarea la Constanta a celei de-a saptea unitati din lantul Cora.

In prezent, retailerul belgian detine terenuri pentru noi dezvoltari in trei locatii din Bucuresti (sos. Alexandriei, Jilava si un amplasament nedivulgat), dar si la Brasov, Slobozia si Constanta.

Pe terenurile in cauza compania va construi hipermarketuri sau, dupa caz, malluri, insa decizia finala in fiecare caz va fi luata in functie de oportunitatile momentului, spune Philippe Lejeune.

In prezent se cunoaste cu siguranta doar destinatia terenului din Constanta, unde Cora planuieste un proiect de mall (Corall) in valoare de 100 mil. euro si 40.000 mp suprafata inchiriabila.

„Cred ca si piata Capitalei mai suporta noi capacitati de retail modern. Daca vom gasi chiriasi pentru proiectul de mall, cu siguranta ca il vom dezvolta in Bucuresti”, a explicat Lejeune.

Cora a deschis ieri la Constanta, in urma unei investitii de 5 milioane de euro, primul magazin din acest oras si al saptelea al retelei. Unitatea comerciala, aflata in incinta centrului comercial City Park Constanta, are o suprafata de 4.100 de metri patrati, fiind cea mai mica din retea.

Pana la sfarsitul anului, Cora va inaugura a opta unitate din retea la Arad, un magazin de 9.000 mp in centrul comercial Galleria Arad, dezvoltat de GTC.

Acesta va fi si primul hipermarket Cora din oras. Si la Galati Cora va realiza un hipermarket, in cadrul proiectului Galleria al companiei GTC. Centrul Galleria va fi construit pe un teren de 3,2 hectare pe strada Prelungirea Brailei si va avea o suprafata inchiriabila de 28.000 mp.

Totodata, recent, AFI Europe a anuntat parteneriatul cu Cora Romania pentru deschiderea unui hipermarket in cadrul AFI Palace Ploiesti, mall in valoare de aproximativ 35 mil. euro.

In Bucuresti, cel mai avansat proiect al retailerului este cel din Soseaua Alexandriei, unitate care va avea aproximativ 10.000 mp si va costa 40 mil. euro (fara teren).

Inca 10 magazine

Cora Romania si-a bugetat in acest an investitii de 30-40 mil. euro pentru achizitia de noi terenuri pentru viitoarele proiecte. De altfel, asa cum declara reprezentantii retailerului, in urmatorii ani compania intentioneaza sa construiasca inca cel putin zece unitati fata de cele sapte cate exista in prezent.

Firma detine trei magazine in Bucuresti (Pantelimon, Lujerului si Piata Sudului) si cate unul in orasele Cluj-Napoca, Baia Mare, Drobeta Turnu-Severin si Constanta.

Directorul companiei crede ca in 2011 Cora Romania va realiza o cifra de afaceri mai mare cu 5%-6% mai mare comparativ cu anul precedent, in conditiile in care profitul ar putea sa ramana la acelasi nivel. In 2010 compania a raportat o cifra de afaceri de aproximativ 1,53 mld. lei si peste 3.000 de angajati.

Planurile Auchan

Si retailerul Auchan, unul dintre competitorii pe segmentul hipermarketurilor, intentioneaza sa-si dubleze numarul de malluri pana in 2014.

Bugetul estimat pentru urmatorii trei ani este de 150 de milioane de euro, potrivit declaratiilor recente ale lui Patrick Espasa, directorul general Auchan.

In acest an compania va deschide unitatile din Constanta si Craiova, iar cea din Iasi va fi gata in primavara anului viitor. In prezent, Auchan numara 3.500 de angajati si dispune de o retea de sapte hipermarketuri.

Sursa: Financiarul

Share:
  • TwitThis
  • Digg
  • Sphinn
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Mixx
  • Google
  • Technorati

 Newsletter

Ti-a placut aceasta stire? Aboneaza-te la newsletter.

Loading... Loading...