Dezvoltatorul Electroputere Parc Craiova, K&S Development, a extins centrul comercial cu peste 16.000 metri pătraţi, la 71.000 metri pătraţi ca urmare a interesului ridicat al retailerilor pentru mall, care a ajuns la un grad de ocupare de 92%, H&M şi grupul Inditex fiind cei mai noi chiriaşi. Finalizarea proiectului este programată pentru luna noiembrie.

Iniţial proiectat cu o suprafaţă închiriabilă totală de 55.000 metri pătraţi, 1.900 locuri de parcare şi peste 120 de magazine, Electroputere Parc a fost extins la peste 71.000 metri pătraţi, pentru a răspunde solicitărilor a numeroşi retaileri care au dorit să fie prezenţi în centrul comercial, se arată într-un comunicat al companiei de consultanţă imobiliară DTZ Echinox, agentul exclusiv al proiectului.

“Inditex a închiriat o suprafaţă de peste 3.500 metri pătraţi (pentru magazine Zara, Bershka, Pull&Bear şi Stradivarius, n.r.) şi retailerul suedez H&M a contractat 1.600 metri pătraţi în noul centru, alăturându-se unui mix deja consolidat de branduri internaţionale de modă”, se menţionează în comunicat.

Alte nume care au semnat recent contracte de închiriere sunt LC Waikiki (pe o suprafaţă de 950 mp), Douglas, Office Shoes, Killtec, Sensiblu, Gatta, Pet Center, cafeneaua Segafredo şi Elvila, un magazin de mobilă românesc, care va deschide o unitate de 3.000 metri pătraţi.

Acestea se adaugă altor retaileri care au semnat contractele de închiriere la începutul anului, Decathlon, C&A, New Yorker, Domo, Altex, Takko, Orsay, Deichmann, Leonardo, Diverta, Toyplex, Bata, Otter, Yves Rocher, Banca Transilvania, Zvon Cafe.

De asemenea, în cadrul proiectului va fi construit un hipermarket Auchan şi un magazin de bricolaj Leroy Merlin. Dezvoltatorii sunt, totodată, în discuţii pentru a deschide un cinematograf multiplex anul viitor.

Construit pe structura fostei platforme industriale Electroputere, centrul comercial va fi primul de acest gen din Craiova.

“Închirierile recente consolidează Electroputere Parc drept cea mai importantă destinaţie pentru cumpărături şi divertisment din judeţul Dolj şi singurul centru comercial modern din Craiova”, a declarat, în comunicat, Steven Van Den Bossche, partner K&S Developments. Investiţia pentru dezvoltarea proiectului este de circa 90 milioane de euro, finanţată de UniCredit Bank.

Potrivit DTZ Research, stocul de retail modern la mia de locuitori în România s-a situat la 64 metri pătraţi la sfârşitul anului 2010, aproape de patru ori sub media europeană de 238 metri pătraţi, dar semnificativ mai mare decât valoarea din judeţul Dolj, care este de aproximativ 20 metri pătraţi la mia de locuitori.

Piaţa de retail din Craiova a beneficiat până în prezent de foarte puţine spaţii moderne, în ciuda unei perspective economice bune şi a potenţialului de creştere a consumului, ca urmare a proximităţii uzinei Ford şi a tuturor dezvoltărilor

Sursa: Curierul National

Share:
  • TwitThis
  • Digg
  • Sphinn
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Mixx
  • Google
  • Technorati

 Newsletter

Ti-a placut aceasta stire? Aboneaza-te la newsletter.

Loading... Loading...