Europolis majoreaza cu 11 mil. euro capitalul detinut la Sema ParcEuropolis Sema Park îşi majorează capitalul social cu 11 milioane de euro (44 milioane de lei) până la 26,17 milioane de euro (107,68 milioane lei), prin aport în numerar al fondului austriac de investiţii Europolis, proprietarul firmei care deţine două imobile de birouri în proiectul Sema Parc.

Majorarea de capital a fost realizată prin intermediul a două firme ale Europolis Real Estate Asset Management, una înregistrată în Cipru şi alta în Austria, acţionarii firmei Europolis Sema Park, care deţine două clădiri de birouri în cadrul proiectului Sema Parc din Bucureşti achiziţionate în 2006.

La începutul anului, fondul austriac a mai adus încă opt milioane de euro altui proiect din România, respectiv parcul logistic Europolis Park Bucharest, a cărui capital a fost majorat cu opt milioane de euro.

Europolis a cumpărat de la firma River Invest două clădiri de birouri de clasa A, cu o suprafaţă cumulată de 50.000 de metri pătraţi, din complexul imobiliar Sema Parc din Bucureşti, valoarea tranzacţiei fiind de peste 100 milioane euro.

Fondul, parte a grupului Volksbank, a intrat pe piaţa din România în 2003, cu achiziţia proiectului Europehouse din Bucureşti, pentru care a plătit circa 26 milioane de euro. Imobilul de birouri, cu o suprafaţă închiriabilă de 16.000 metri pătraţi avea o valoare de piaţă estimată la sfârşitul în 2008 la 48,7 milioane de euro.

Compania a anunţat că va începe în 2010 construcţia primului proiect realizat în calitate de dezvoltator în România, pentru care negociază un credit de 75 de milioane de euro. Valoarea proprietăţilor finalizate sau parţial finalizate, deţinute de Europolis în România, este de peste 340 milioane de euro, reprezentând circa 20% din portofoliul total al companiei.

Sursa: Curierul National

Share:
  • TwitThis
  • Digg
  • Sphinn
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Mixx
  • Google
  • Technorati

 Newsletter

Ti-a placut aceasta stire? Aboneaza-te la newsletter.

Loading... Loading...