Cei 337 de proprietari ai terenurilor care vor fi expropriate pentru construcţia Autostrăzii Bucureşti - Constanţa, tronsonul 6, Cernavodă - Constanţa vor primi aproximativ 0,5 lei pentru un metru pătrat, după cum este prevăzut într-un proiect al Ministerului Transporturilor.

“Pentru imobilele aflate pe tronsonul “Medgidia - Constanţa” şi care fac obiectul prezentului proiect de act normativ suma necesară despăgubirii este de 122.645 lei şi a fost stabilită în conformitate cu prevederile legale în vigoare la această dată, de către un expert autorizat ANEVAR, angajat de către expropriator, în conformitate cu prevederile Legii nr. 255/2010 cu modificările şi completările ulterioare”, notează ministerul în Nota de fundamentare a proiectului precizând că suprafaţa afectată este de 245.018 mp.

“În lista imobilelor ce fac obiectul prezentului proiect de act normativ se identifică imobile ce au deschisă Carte funciară şi pentru care informaţiile au fost obţinute de la OCPI Constanţa şi imobile ce nu au încă deschisă Cartea Funciară şi pentru care informaţiile au fost obţinute de la primării”, se mai arată în proiect.

Lista proprietarilor imobilelor care constituie coridorul de expropriere a fost compusă în baza evidenţelor unităţilor administrativ-teritoriale şi confirmată cu ştampilă şi semnătură de primăriile afectate, respectiv Primăria Peştera, Primăria Medgidia, Primăria Murfatlar, Primăria Ciocârlia, Primăria Valu lui Traian.

Imobilele supuse exproprierii sunt proprietate privată.

Ministerul menţionează că imobilele care nu au înscrisă suprafaţa totală din care urmează a se expropria sunt imobile ce aparţin autorităţilor publice locale şi pentru care acestea au fost în imposibilitate de a furniza această informaţie, datorită lipsei măsurătorilor cadastrale.

Sursa: Curierul National

Share:
  • TwitThis
  • Digg
  • Sphinn
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Mixx
  • Google
  • Technorati

 Newsletter

Ti-a placut aceasta stire? Aboneaza-te la newsletter.

Loading... Loading...