Fals dezvoltator imobiliar a inselat cu 1,5 milioane de euro 30 de persoane, in DoljFals dezvoltator imobiliar a înşelat cu 1,5 milioane de euro 30 de persoane, care vroia să-şi achiziţioneze locuinţe într-o zonă rezidenţială, în judeţul Dolj, anchetatorii percheziţionând miercuri locuinţele a patru persoane suspectate de escrocherii, între care şi Costinel Silviu Diculescu.

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Serviciul Teritorial Craiova informează că face cercetări faţă de patru învinuiţi, pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional şi înşelăciune, relatează Mediafax.

Costinel Silviu Diculescu, împreună cu alte persoane, au constituit o grupare infracţională, acţionând în municipiul Craiova, având drept scop obţinerea de beneficii financiare substanţiale din inducerea în eroare a mai multor persoane, cu ocazia încheierii unor contracte de vânzare-cumpărare cu privire la imobile situate într-o zonă rezidenţială, potrivit DIICOT.

Diculescu s-a prezentat drept dezvoltator imobiliar, calitate în care a negociat şi a semnat mai multe antecontracte de vânzare-cumpărare cu persoane fizice şi juridice, având ca obiect vânzarea unor suprafeţe de teren intravilan, situate în comuna Malu Mare, judeţul Dolj, pe care învinuitul se obliga să construiască un imobil pentru preţul de 70.000 de euro.

În realitate, deşi a încasat integral preţul, învinuitul nu a mai încheiat contractele de vânzare-cumpărare şi nici nu a predat imobilele, o parte dintre acestea fiind indisponibilizate, înstrăinate către terţi sau ipotecate pentru garantarea unor credite.

În această modalitate membrii grupării au indus în eroare un număr de aproximativ 30 de părţi vătămate, prejudiciul produs fiind de 1.500.000 de euro.

Procurorii DIICOT au efectuat patru percheziţii domiciliare in municipiul Craiova, cercetările fiind făcute cu sprijinul ofiţerilor de poliţie judiciară din cadrul BCCO Craiova.

Cei patru sunt audiaţi de procurori, care vor decide ce măsuri vor lua.

Sursa: Romania Libera

Share:
  • TwitThis
  • Digg
  • Sphinn
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Mixx
  • Google
  • Technorati

 Newsletter

Ti-a placut aceasta stire? Aboneaza-te la newsletter.

Loading... Loading...