In 18 luni de activitate, BCR Banca pentru Locuinte, subsidiara grupului BCR specializata in economisirea si creditarea pentru domeniul locativ, a reusit sa atraga economii de 52 mil. euro de la clienti, dintre care 45 mil. euro in 2009.

Raportat la un numar total de contracte active de 134.000 la finalul anului trecut, incheiate in proportie de 95% in unitatile BCR, inseamna ca valoarea economisita intr-un contract a fost, in medie, de 388 de euro.

Valoarea resurselor atrase de BCR Locuinte este comparabila cu soldul total al depozitelor unei banci comerciale de talie mica de pe piata.

“In 2009, au fost doua elemente care au actionat diferit. Pe de o parte, criza a determinat o inclinatie spre economisire, in defavoarea consumului, iar pe de alta parte, veniturile disponibile ale populatiei au scazut, adica poate multi vor, dar nu au ce sa economiseasca. Tendinta de economisire insa a fost mai puternica”, a declarat Alexandru Ciobanu, presedintele BCR Locuinte, recrutat in toamna anului trecut de la singurul competitor pe aceasta piata, Raiffeisen Banca pentru Locuinte.

BCR Locuinte a incheiat anul trecut cu o pierdere de 7,2 mil. lei (1,7 mil. euro) la jumatate fata de cea bugetata initial, dupa ce 2008 a fost incheiat cu o pierdere de 11,6 mil. lei (3,15 mil. euro), acumulata in primele sase luni de la demararea operatiunilor.

“Prima data am spus ca vom intra pe profit in 2012, dar daca ritmul de crestere se mentine, estimam ca vom intra pe profit in urmatoarele 12 luni, adica la inceputul anului 2011″, spune Ciobanu. Astfel ca inca se discuta daca actionarii ar trebui sa mai aduca bani la capitalul bancii pentru locuinte, dupa ce in urma cu un an a fost facuta o majorare de capital de la 45 mil. lei la 70 mil. lei.

BCR Locuinte este detinuta de grupul BCR in proportie de 80% si de Bausparkasse der Österreichischen Sparkassen Aktiengesellschaft, divizia specializata pe segmentul de economisire-creditare pentru domeniul locativ a grupului Erste.

Activele BCR Banca pentru Locuinte au ajuns la 254 mil. lei (60 mil. euro) la finalul anului trecut, in crestere de la aproape 64 mil. lei (16 mil. euro) cat erau cu 12 luni in urma.

Produsele de economisire-creditare se vand in cele 664 de unitati ale BCR si prin cei aproximativ 1.000 de agenti colaboratori cooptati in principal in semestrul doi al anului trecut.

Sursa: Ziarul Financiar

Share:
  • TwitThis
  • Digg
  • Sphinn
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Mixx
  • Google
  • Technorati

 Newsletter

Ti-a placut aceasta stire? Aboneaza-te la newsletter.

Loading... Loading...