Compania Franklin Templeton intenţionează să cumpere acţiuni şi active ale mai multor companii din sectorul imobiliar din România, apreciind că piaţa de profil este subevaluată şi se va dezvolta în anii viitori odată cu relansarea creditării, potrivit Mediafax.

“Vrem să cumpărăm acţiuni la multe companii din sectorul imobiliar, să le ajutăm să strângă capital pentru a-şi susţine activitatea.Vedem că piaţa imobiliară este subevaluată şi acum este o mare oportunitate să cumperi acţiuni la companiile imobiliare.

Ne aşteptăm ca creditarea să revină pe creştere în următorii ani şi vrem să fim deja prezenţi pe piaţa imobiliară atunci”, a declarat, ieri, Mark Mobius, preşedinte director al Franklin Templeton Investments.

El a adăugat că deşi instanţele de judecată au aprobat deschiderea insolvenţei unor companii de profil, cum este cazul Impact Developer & Contractor, unde Franklin Templeton controlează 6% din capital, societăţile respective au active foarte mari.

“Principiul pe care vrem să îl aplicăm este să cumperi când alţii vor să vândă”, a spus Mobius.

Preşedintele director al Franklin Templeton a menţionat că în România sunt multe oportunităţi pentru investiţii în domeniul imobiliar, atât în blocuri de locuinţe şi centre comerciale, cât şi în terenuri.

“Am observat multe proprietăţi care pot fi renovate. Franklin Templeton are un fond de real estate care investeşte în acest sector”, a mai spus Mobius.

Un fond administrat de Franklin Templeton a cumpărat în 2009 circa 6% din acţiunile Impact de la preşedintele CA şi acţionarul principal al companiei, Dan Ioan Popp.

Franklin Templeton este, totodată, administratorul Fondului Proprietatea, societate de investiţii de tip închis creată în scopul despăgubirii persoanelor ale căror proprietăţi au fost confiscate abuziv de statul comunist şi sunt imposibil de retrocedat în natură.

Sursa: Curierul National

Share:
  • TwitThis
  • Digg
  • Sphinn
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Mixx
  • Google
  • Technorati

 Newsletter

Ti-a placut aceasta stire? Aboneaza-te la newsletter.

Loading... Loading...