Mall-urile Galleria din Suceava, Buzău şi Piatra Neamţ, deţinute de compania GTC, au fost evaluate la sfârşitul primului semestru la 54 milioane de euro, în scădere cu peste 8% faţă decembrie 2010, iar complexul de birouri City Gate şi-a menţinut valoarea.

City Gate, evaluat la 174 milioane de euro, are o suprafaţă închiriabilă de 27.730 metri pătraţi, iar chiria medie este de 22 euro pe metru pătrat pe lună, în timp ce randamentul este estimat la 7,1%, potrivit raportului semestrial al dezvoltatorului.

În ceea ce priveşte spaţiile de retail, cele trei proiecte au în total 25.900 metri pătraţi şi un randament mediu de 10,6%, în creştere de la 9,5% în decembrie.

Mall-urile, dezvoltate în parteneriat cu Aura Investments, erau evaluate la 58,9 milioane de euro la sfârşitul anului trecut. Pentru centrele comerciale, nivelul mediu al chiriei este de 12 euro/mp/lună.

Valoarea activelor din România reprezintă 15% din totalul portofoliului dezvoltatorului din Europa, evaluat la 1,47 miliarde de euro.
Dezvoltatorul imobiliar a obţinut în primele şase luni ale anului venituri totale în România şi Bulgaria de 12,7 milioane de euro, în scădere cu 25,6% faţă de perioada similară a anului trecut. În intervalul ianuarie-iunie 2010, dezvoltatorul imobiliar a obţinut în România şi Bulgaria venituri totale de 17,062 milioane de euro.

Veniturile raportate de companie pe cele zece pieţe pe care este prezentă în Europa Centrală şi de Est au însumat 75 milioane de euro, în scădere cu circa 3% comparativ cu perioada corespunzătoare de anul trecut.

Compania mai are în dezvoltare în România un mall Galleria la Arad, cu o suprafaţă de 33.600 metri pătraţi şi a cărei finalizare este prevăzută pentru toamna acestui an.

GTC a avut în primul semestru venituri din chirii de 65 milioane de euro, în creştere faţă de 61 milioane de euro în 2009.

Sursa: Curierul National

Share:
  • TwitThis
  • Digg
  • Sphinn
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Mixx
  • Google
  • Technorati

 Newsletter

Ti-a placut aceasta stire? Aboneaza-te la newsletter.

Loading... Loading...