garanti-bankGarantiBank, subsidiara locală a grupului din Turcia cu acelaşi nume, a urcat dobânda la creditele oferite celor care doresc să achiziţioneze o locuinţă în ansamblul rezidenţial Cosmopolis, de la 5,94% la 6,5%. Cosmopolis este un proiect finanţat prin intermediul GarantiBank, ce a acordat dezvoltatorului, compania turcă Opus Land Development, credite de 57 milioane de euro.

Bancherii de la GarantiBank au precizat că au fost nevoiţi să revizuiască dobânda, forţaţi de condiţiile de piaţă.
“Banca a promovat o ofertă în cadrul acestui proiect încă de anul trecut. Întrucât costurile de finanţare au înregistrat creşteri pe parcusul anului 2009, noua ofertă a fost ajustată în funcţie de condiţiile pieţei”, a declarat Okan Yurtsever, director pe partea de retail al băncii.

Astfel, pentru cumpărare unei locuinţe din proiectul Cosmopolis, banca oferă un credit de 80.000 de euro pe o periodă de 15 ani, la o dobândă de 6,5% pe an (dobânda anuală efectivă este de 7,93% pe an). Dobânda este cu un punct procentual mai mică faţă de cea standard pentru creditele imobiliare, indiferent de moneda în care este acordat creditul.

“Oferta pentru achiziţionarea unui imobil în cadrul ansamblului Cosmopolis face parte din strategia agresivă a băncii de creştere a volumului de creditare. În paralel cu această ofertă se desfăşoară şi o campanie adresată angajaţilor din sectorul public”, a precizat Yurtsever.

GarantiBank este înscrisă şi în “Prima Casă”, alături de Bancpost şi Emporiki Bank, dar nu a lansat încă programul. Reprezentanţii Opus Land Development au declarat că se aşteaptă la o revenire a preţurilor din piaţa imobiliară, datorită programului guvernamental.

Compania a estimat că va investi în proiectul Cosmopolis aproximativ 700 milioane de euro până în 2014. Lucrările la proiect au început în iulie 2007 şi vor fi împărţite în şapte etape. Ansamblul este dezvoltat pe un teren de 100 ha şi va cuprinde aproape 6.000 de locuinţe. În prezent, dezvoltatorul turc mai are de vândut 80 de apartamente dintre cele 565 de unităţi, câte cuprinde prima fază, iar din etapa a doua au fost vândute 65% dintre locuinţe, dintr-un total de 1.256 de unităţi

Sursa: Business Standard

Share:
  • TwitThis
  • Digg
  • Sphinn
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Mixx
  • Google
  • Technorati

 Newsletter

Ti-a placut aceasta stire? Aboneaza-te la newsletter.

Loading... Loading...