Constructorii de locuinţe încercă să dezmorţească vânzările şi “aruncă” oferte care păreau iluzorii în urmă cu nici doi ani.

La târgul imobiliar, tIMOn, care se va desfăşura în Bucureşti între 9 şi 12 septembrie, unul dintre expozanţi anunţă că va comercializa apartamente al căror preţ pe metru pătrat va fi de aproximativ 500 de euro.

Complexul, care va număra 170 de unităţi este, în prezent, în faza de proiect şi va fi situat la periferia Capitalei, în Mogoşoaia.

Astfel, pentru o garsonieră de 42 de metri pătraţi construiţi preţul solicitat de constructor este de 21.012 euro, plus un TVA de 5%. Costul scăzut este motivat de faptul că viitorul imobil va fi edificat pe o structură uşoară de oţel galvanizat. Modelul nu este unul autohton.

El este deja aplicat în ţări din Vestul Europei, cum ar fi Olanda, şi este utilizat cu precădere în cazul locuinţelor sociale.

Apartamentele vor fi gata în maximum trei luni de la startul proiectului, programat pe 15 septembrie. “Până la finalizarea proiectului clienţii nu vor trebui să plătească niciun ban.

Vom face liste de aşteptare, vom verifica bonitatea financiară a celor interesaţi, iar contractul se va semna atunci când locuinţa va fi livrată”, a declarat, într-un comunicat al organizatorilor târgului, George Diculescu, consilier imobiliar Eurometropola, agentul exclusiv al proiectului.

Complexul de la Mogoşoaia este, conform datelor companiei de consultanţă Colliers International, al doilea mare proiect anunţat în Capitală şi în zona limitrofă, în 2010.

În provincie preţurile pornesc de la 300 de euro/mp

Însă, casele pe structură metalică au devenit interesante pentru amatorii de locuinţă nouă din întreaga ţară. Criza financiară nu a reprezentat un impediment pentru această nişă a pieţei de real estate.

“Vânzările noastre au crescut cu aproximativ 30% faţă de anul 2009, pâna la nivelul de 12 unităţi vândute şi alte cinci contractate. Iar anul nu s-a încheiat încă”, declară optimist Marius Popa, administratorul unei societăţi bistriţene care are în ofertă şi construcţia unor astfel de imobile.

În funcţie de nivelul finisajelor, preţul pe metru pătrat al unei case pe structură metalică nu depăşeşte 450 de euro, limita inferioară fiind de circa 300 de euro.

Bătălia ofertelor şi goana după clienţi sunt abia la început. După o vară a secetei în vânzări, tIMOn-ul este abia al doilea târg imobiliar al toamnei.

Cei mai mulţi constructori apelează la mai vechea tehnică a preţului promţional sau a discountului. Un apartament cu două camere din ansamblul Olimpia Titan poate fi achiziţionat cu 52.000 de euro.

În acelaşi timp, pentru orice casă cumpărată în perioada târgului în comuna 1 Decembrie, dezvoltatorul Green City oferă o reducere de 10.000 de euro.

Cifră: 500 de euro costă un metru pătrat într-o garsonieră dintr-un bloc cu structură metalică

Sursa: Gandul

Share:
  • TwitThis
  • Digg
  • Sphinn
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Mixx
  • Google
  • Technorati

 Newsletter

Ti-a placut aceasta stire? Aboneaza-te la newsletter.

Loading... Loading...