Gea 21: O banca spaniola a aprobat un credit de 10 mil. euro pentru Laguna ResidenceGrupul spaniol Gea 21 a anuntat ca a obtinut o finantare de peste 10 milioane euro de la o banca spaniola pentru complexul rezidential Laguna Residence din apropierea Lacului Tei din Bucuresti, astfel ca primele locuinte din totalul de 500 vor fi livrate la sfarsitul anului sau inceputul lui 2011, potrivit Mediafax.

“O banca spaniola a aprobat cererea de finantare pentru ansamblul rezidential de pe malul Lacului Tei, Laguna Residence, proiect dezvoltat de catre Gea International Development, sucursala din Romania a grupului spaniol Gea 21.

Semnarea contractului de finantare bancara este prevazuta a avea loc la inceputul lunii septembrie”, se arata intr-un comunicat al dezvoltatorului, in care nu se specifica numele bancii finantatoare.

Reprezentantii Gea 21 sustin ca finantarea obtinuta garanteaza ca prima faza a ansamblului rezidential - cinci blocuri totalizand 140 de apartamente, va fi finalizata la termenul stabilit, respectiv sfarsitul anului 2010 sau inceputul anului 2011.

“Unul dintre argumentele hotaratoare care au stat la baza acordarii finantarii il reprezinta investitia masiva facuta de actionari cu resurse proprii, chiar si in conditiile unui climat economic difícil si al unei piete care se confrunta cu o serie de dificultati generate de perioada de recesiune.

In momentul de fata, aportul de capital din partea actionarilor depaseste 30 milioane de euro. Doar in primele zile ale acestei luni, actionarii Gea 21 au aportat inca doua milioane de euro, pentru a impulsiona lucrarile pe santier care se desfasoara acum in forta, dupa o perioada in care urmasera un curs mai lent”, se mentioneaza in comunicat.

Laguna Residence, initiat in anul 2007 impreuna cu Grupo Prasa, va cuprinde 504 apartamente de lux, dispuse in 18 cladiri.

Complexul avea ca data de finalizare sfarsitul anului trecut, intarzierea lucrarilor nemultumindu-i pe cei care au platit sume in avans pentru achizitia de locuinte.

Grupul Gea 21 activeaza pe piata spaniola din anul 1995, detinand in prezent actiuni in peste 50 de companii din diverse arii de activitate, respectiv constructii, transporturi, industrie, concesiuni publice si dezvoltare imobiliara.

Sursa: Wall-Street

Share:
  • TwitThis
  • Digg
  • Sphinn
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Mixx
  • Google
  • Technorati

 Newsletter

Ti-a placut aceasta stire? Aboneaza-te la newsletter.

Loading... Loading...