La mai putin de un an de la anuntarea pe piata a an­samblului Green City, dezvoltatorul a reusit sa van­da 40% din prima faza. Cheia succesului in perioada de criza pare sa fie o imbinare fericita intre amplasare, fa­cilitati si pret.

Chiar daca sectorul imobiliar a fost pro­fund atins de criza financiara, unii ju­ca­tori de pe piata au reusit sa gaseasca solutii pentru a vinde. Un astfel de exemplu este dezvoltatorul ansamblului Green City, care la mai putin de un an de la inceperea constructiei a vandutpeste 40% din prima faza a proiectului. In spatele acestui succes se pare ca au stat ampla­sarea, facilitatile si pretul.

Dezvoltat in localitatea 1 Decembrie la 9 km de iesirea din Bucuresti, ansamblul este construit pe un fost domeniu regal care la inceputul anilor 1900 a apartinut Reginei Maria. An­sam­blul se intinde pe 100 ha, avand o suprafata verde de dimensiunile parcului Cismigiu.

Pe langa locatie, facilitatile au adus in Green City un plus de valoare si func­tio­nalitate. Astfel, locatarii ansamblului beneficiaza de restaurant si centru de evenimente, cabinet medical, gradinita de stat, supermarket, sala de fitness, farmacie, locuri de joaca, spatii verzi si de promenada. Pana la sfarsitul lui 2010 se are in vedere construirea unei scoli, ceainarie, salon de fru­musete, cofetarie, terenuri de tenis si fotbal, un lac artificial si cateva parcuri.

Casa cu rata de 700 euro

Incepand cu luna martie exista posibilitatea de a achizitiona o casa in Green City prin rate lunare care incep de la 700 euro (TVA inclus). Acestea sunt apli­cabile in acest moment tuturor caselor din faza I. “Oferta este limitata, iar din calculele noastre rezulta ca o putem aplica pen­tru aproximativ 15 case. Ra­tele sunt valabile pe o perioada de 6 luni, dupa care cumparato­rul are posibilitatea sa prelun­geasca perioada de rate la o va­loa­re ce va fi stabilita ulterior impreuna cu dezvoltatorul”, ne spune Carmen Petcu, Director Comunicare Green City.

Pe langa aceasta oferta promo­tionala, se poate beneficia de Green Clasic care vine in intam­pinarea celor care au un avans pentru un apartament la bloc, dar isi doresc o casa la curte. Ast­fel, exista posibilitatea de a plati un avans de 25% la antecontract si 75% la semnarea contractului (predarea casei). Daca se dispune de un avans intre 50-75%, se pri­mes­te un bonus de pana la  2.000 euro.

Avantaj Group este o alta mo­dalitate de achizitie prin care se stimuleaza cumpararea de case de catre grupuri de prieteni. De exemplu, daca doi prieteni cum­para case in aceeasi zi, i se va acorda fiecaruia dintre ei cate 1.000 euro. O alta solutie este Green Integral care se adreseaza celor care au bani pentru un apartament, dar isi doresc o casa. In acest fel, se plateste in avans 90% la antecontract si 10% la semnarea contractului , primindu-se un bonus de 3.000 euro.

Faza I suplimentata cu 150 case

La momentul lansarii, dezvoltatorul Green City propunea construirea a 4.000 unitati: case cu un regim de inaltime de Ps1E, Ps2E si apartamente cu 1, 2 si 3 camere in blocuri Ps3E, Ps4E. Insa, in prezent, acesta adap­tea­za constructia locuintelor la noi­le cerinte ale pietei.

“Initial am avut un proiect, dar din cauza crizei am abordat mai multe directii si planuri. De exemplu, pentru faza a doua doream construirea unor case mai mari, insa este posibil sa ne razgandim si sa construim dupa cerinta pietei. Cert este ca intreg proiectul va fi finalizat in termenul de 5 ani prevazut initial”, declara Carmen Petcu, Director Comunicare Green City.

Astfel, succesul pe care l-au avut casele tip din prima faza a proiectului a determinat dezvoltatorul sa ama­ne pentru moment inceperea constructiei pentru faza a doua si sa suplimenteze prima faza cu inca 150 de case.

Prima faza din Green City cu­prinde momentan 356 de case finalizate cu patru camere, dispuse pe parter si etaj. Suprafata construita este de 153,44 mp, fiecare locuinta avand o curte libera de 110 mp. Structura este din beton, cu grinzi si cadre, iar inchiderile perimetrale sunt din caramida eficienta.

Casele sunt tip, diferenta de pret fiind data de standardul finisajelor. Astfel, pentru varian­ta Basic pretul este de 145.331 euro (TVA inclus), dar poate ajunge pana la 174.947 euro (TVA inclus) pentru Standard Plus.

Sursa: Romania Libera

Share:
  • TwitThis
  • Digg
  • Sphinn
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Mixx
  • Google
  • Technorati

 Newsletter

Ti-a placut aceasta stire? Aboneaza-te la newsletter.

Loading... Loading...