Harta poluarii in Romania. Vezi aici ce RESPIRI. Ministrul Mediului: "Sunt foarte putine sosele de centura si toate masinile trec prin oras"Câteva zeci de hărţi online realizate de Comisia Europeană şi Agenţia Europeană de Mediu prezintă în detaliu cât de poluate sunt diferite zone din oraşele şi satele europene şi redefinesc astfel conceptul de “cartier bun”, care face legea pe piaţa imobiliară. Potrivit hărţilor, bucureştenii sunt cei care sunt cei care respiră cel mai poluat aer din România.

Comisia Europeană a declanşat procedura de infringement asupra României din cauza prafului

Cele câteva zeci de hărţi online realizate de Comisia Europeană şi de Agenţia Europeană de Mediu îţi arată în detaliu sursele poluării din fiecare loc din Europa (poluare industrială, rezultată din traficul auto, din agricultură, navigaţie sau aviaţie), dar şi substanţele toxice care le pun oamenilor în pericol sănătatea - oxizi de azot (NOX), dioxid de sulf (SO2), monoxid de carbon (CO), amoniac (NH3) şi particule de praf mai mici de 10 microni (PM10 - care ucid anual 200.000 de europeni.

Din cauza prafului care depăşeşte concentraţia maximă admisă de 50 micrograme/mc/zi, în 15 zone din ţară, Comisia Europeană a declanşat deja procedura de infringement asupra României.

În hărţile online realizate de Comisia Europeană, concentraţia fiecărei substanţe periculoase din aer este reprezentată printr-o culoare - de la verdele care îţi spune că totul este în regulă sau la galbenul care indică o poluare uşoară, la portocaliul care arată că poluarea este destul de gravă sau la roşul care îţi atrag atenţie că sănătatea oamenilor e pusă serios în pericol.

Hărţile le permit europenilor să localizeze agenţii poluanţi din aer pe sectoare de 5 km pe 5 km.

Şi sunt atât de detaliate încât îţi permit să vezi, online, cât de sigur este aerul în cartierul tău.

Harta poluarii in RomaniaDacă selectezi la sursă de poluare traficul auto, iar la substanţă periculoasă monoxidul de carbon, harta Bucureştiului îţi este construită din pătrate roşii sau aproape roşii şi doar vreo trei portocalii, ceea ce înseamnă o poluare gravă.

La fel şi atunci când vrei să vezi cât de multe particule de praf sub 10 microni (PM10) sunt în aer.

Potrivit hărţilor şi oraşe în oraşe precum Timişoara, Iaşi, Constanţa, Braşov ori Brăila se înregistrează niveluri alarmante de monoxid de carbon şi de PM 10, din cauza transportului rutier. În ceea ce priveşte poluarea industrială, în oraşe precum Piteşti, Râmnicu Vâlcea, Galaţi sau Cluj se înregistrează niveluri îngrijorătoare de dioxid de sulf.

Cum contribuie maşinile parcate la poluare

Ministrul Mediului, Laszlo Borbely, a explicat pentru gândul de ce este România pe ultimele locuri din Europa la capitolul aer curat.

Harta poluarii in Romania“În ceea ce priveşte poluarea industrială, aceasta este mai redusă pentru că s-au închis destule fabrici. Asta nu înseamnă că nu există. Problema de fond e traficul, pentru că sunt foarte puţine şosele de centură şi toate maşinile trec prin oraş. În momentul de faţă avem înregistrate 1,8 milioane de maşini mai vechi de zece ani. Pe undeva e reversul negativ al faptului că am avut industrie auto şi că toată lumea a avut pe vremuri o Dacie”, spune Laszlo Borbely.

Minsitrul a vorbit luna trecută cu primarii localităţilor aflate în cele 15 zone poluate cu particule de praf, printre care Bucureştiul sau Timişoara, care au determinat Comisia Europeană să declanşeze procedura de infringement asupra României.

“Le-am cerut un nou plan de reducere a poluării, le-am cerut o intervenţie mai puternică. Puteau să decidă primarii închiderea unor zone din oraşe pentru traficul auto, nu ştiu de ce nu o fac, probabil din motive electorale. Le-am mai cerut să facă piste pentru biciclişti”, a mai spus Borbely, care a adăugat că în două lui România va trebui să dea Comisiei Europene un răspuns în legătură cu măsurile de reducerea a cantităţii de mici particule de praf din aer.

Ministrul a mai declarat că particulele foarte mici de praf apar nu doar din cauza maşinilor care circulă, ci şi a celor care stau. “Din cauza faptului că atât de multe maşini sunt parcate la bordură, străzile nu pot fi spălate”, a adăugat ministrul Mediului.

Dacă până la jumătatea anului concentraţiile de PM10 nu sunt coborâte în cele 15 zone, sub maximul admis, CE va da în judecată statul român, la Curtea Europeană de Justiţie, România riscând sancţiuni de ordinul zecilor sau chiar al sutelor de milioane de euro.

Sursa: Gandul

Share:
  • TwitThis
  • Digg
  • Sphinn
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Mixx
  • Google
  • Technorati

 Newsletter

Ti-a placut aceasta stire? Aboneaza-te la newsletter.

Loading... Loading...