_mg_8854Blocurile noi finalizate în ultimii ani nu au fost vândute sau închiriate în totalitate. Ba mai mult decât atât, au foarte puțini locatari și acest lucru se poate vedea cel mai ușor dacă vă duceți seara și vă uitați câte apartamente au ferestrele luminate. Și ar trebui să faceți acest lucru dacă doriți să achiziționați un apartament într-un bloc nou. De ce? Pentru că puțini vecini înseamnă multe probleme pentru locatari.

Una dintre ele este aceea că toate cheltuielile comune (iluminarea de pe casa scării și din cartier, liftul, salariile celor din administrație, al femeii de serviciu și al paznicilor, încălzirea de pe casa scării, gunoiul ș.a.m.d.) vor fi împărțite la acei foarte puțini care locuiesc în blocul respectiv. De aici apar cheltuieli lunare mari la întreținere.

_mg_8828În plus, apa caldă va ajunge foarte greu dacă nu aveți centrală termică de apartament. Fiind puțini locatari, sunt puțini și cei care folosesc apa caldă și, de aceea, va ajunge foarte greu și veți plăti multă apă fără să o folosiți așteptând să vină apa caldă. Pentru că am ajuns aici, trebuie să știți că, dacă nu aveți centrală de apartament, ci de bloc, și cheltuielile cu combustibilul folosit de aceasta vor fi mari din același motiv: se împart la puțini locatari. În plus, faptul că nu aveți centrală de apartament, înseamnă că nu aveți gaz, iar acest lucru duce la alte cheltuieli foarte mari la curentul electric pentru că sunteți nevoiți să îl folosiți la gătit.

Un alt dezavantaj al faptului că aveți puțini vecini este acela că nu aveți niciun control asupra celor care se vor muta în acel bloc. Iar acest lucru poate deveni o problemă dacă primarul se hotărăște să achiziționeze apartamente acolo pentru a le folosi ca locuințe sociale sau pentru cei evacuați din casele naționalizate. Așa puteți ajunge să locuiți lângă oameni care nu au bani sau nu vor să-și plătească întreținerea, care nu au niciun fel de respect pentru liniștea vecinilor sau curățenia din spațiile comune etc.

_mg_8845Așadar, dacă sunt puțini locatari în blocul nou în care doriți să vă mutați, mai bine vă mai gândiți o dată dacă faceți acest pas. Mai bine vă interesați despre cheltuielile la întreținere și despre toate celelalte aspecte și vă faceți calculele foarte bine ca să nu fiți nevoiți să plătiți pe ele cât aveți rata la bancă pentru creditul cu care ați achiziționat apartamentul. Sau chiar mai mult…

Share:
  • TwitThis
  • Digg
  • Sphinn
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Mixx
  • Google
  • Technorati

 Newsletter

Ti-a placut aceasta stire? Aboneaza-te la newsletter.

Loading... Loading...