Blue-TowerFirma Copper Beech Capital, dezvoltatorul ansamblului rezidential Blue Tower format din 156 de locuinte in Colentina, a intrat in insolventa ca urmare a propriei solicitari, aprobata de Tribunalul Municipiului Bucuresti in data de 12 octombrie.

Constructia proiectului a fost oprita in conditiile in care Copper Beech avea datorii de peste 17 milioane de euro (65 mil. lei) la sfarsitul anului trecut, potrivit datelor de pe site-ul Ministerului de Finante. Un alt proiect din Colentina unde de mai bine de doi ani cumparatorii asteapta sa se mute in noile blocuri este ansamblul rezidential Planorama.

Proiectul trebuia finalizat inca din 2007, in timp ce termenul de livrare a apartamentelor din Blue Tower era toamna acestui an. “Noi am intrerupt lucrarile de trei-patru luni, deoarece avem de recuperat mai mult de un milion de euro pe lucrarile executate la structura si instalatii. Proiectul este finalizat in proportie de 85%. Mai erau cam doua luni de lucru la finisaje. Este o situatie de neinteles pentru mine, dar probabil dezvoltatorul a subestimat bugetul necesar constructiei si graficul de timp, iar cand a cerut un nou imprumut de la banca nu s-au mai inteles”, a declarat Daniel Roman, directorul firmei Total Confort, constructorul proiectului Blue Tower. Pe langa banii pe care ii are de recuperat, Roman spune ca ar mai fi necesare fonduri de circa 4-5 milioane de euro pentru finalizarea constructiei, dupa ce au fost investiti pana in prezent aproximativ 17 milioane de euro in acest proiect, din care 12 milioane de euro au fost obtinuti printr-un credit de la Alpha Bank.

Aproximativ 70% dintre cele 156 de apartamente erau deja contractate, cea mai mare parte a acestora fiind preluate de catre fondul norvegian de investitii Romania Invest, respectiv 78 de locuinte. Acesti cumparatori au platit insa doar o parte din pretul apartamentelor, un avans de 25% in cele mai multe dintre cazuri.

Administratorul judiciar desemnat de Tribunal la solicitarea Copper Beech este cabinetul individual de insolventa Dumitru Vasile si RVA Insolvency Specialists.

“De-abia s-a aprobat insolventa, dar am avut deja o prima discutie cu firma care se ocupa de reorganizare. Se pare ca lucrurile vor fi destul de complicate”, a mai spus directorul Total Confort, firma cu afaceri de 37,5 milioane de euro in 2008 si aproape 400 de angajati.

Sursa: Ziarul Financiar

Share:
  • TwitThis
  • Digg
  • Sphinn
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Mixx
  • Google
  • Technorati

 Newsletter

Ti-a placut aceasta stire? Aboneaza-te la newsletter.

Loading... Loading...