Volumul inchirierilor industriale in prima parte a anului pentru zona Bucuresti a atins 89.000 mp, ceea ce reprezinta o crestere de 53% fata de anul trecut, potrivit celui mai recent raport CBRE Romania.

Alti 10.300 mp au fost tranzactionati in proiecte de clasa C, fapt ce a condus la o Activitate Totala de Inchiriere (ATI) de 99.340 mp.

Chiria „prime” (prim-rang, pentru spatii moder­ne) a inregistrat o usoara scadere, ajungand la 4,10 euro/mp/luna, in timp ce randamentul a cunoscut o comprimare de  25 pp, ajungand la 10,25%.

Totodata, in cele sase luni de la inceputul anu­lui, pe piata de profil au fost incheiate nu mai putin de 24 de contracte de leasing, tranzactia medie fiind de 3.700 mp. Mai mult de 63% din acestea au fost incheiate pentru spatii industriale de clasa A.

La nivel national, 62% din contractele incheiate in sem. I din 2011 au vizat parcuri logistice sau industriale din zona Capitalei. Bucurestiul este urmat de Ploiesti (23% din volum), Pitesti (9%) si Deva (4%).

Orasele mari precum Pitesti, Ploiesti, Craiova si Deva prezinta interes pentru chiriasi, deoarece aici pot gasi inca spatii disponibile cu specificatii tehnice bune. In plus, orase ca Timisoara, Arad si Oradea sunt in continuare interesante pentru furnizorii din sectorul auto.

Cele mai importante tranzactii, protrivit CBRE, au fost cele prin care Miniprix a inchiriat 6.000 mp in Bucuresti, iar OTZ Logistic, 12.000 mp in Ploiesti.

Incluzand noile finalizari, stocul de spatii de depozitare moderne din Romania (clasa A si B) ajunge la 1.359.000 mp, din care aproximativ 68% sunt localizati in zona Bucuresti - 924.700 mp. Aproape 78% din aceste spatii au specificatii de clasa A.

Exista un numar substantial de platforme indus­triale invechite care raman atractive pentru potentialii chiriasi datorita locatiei. Rata de neo­cupare este de aproximativ 12% in zona Bucuresti si 15% in locatiile din tara.

Sursa: Financiarul

Share:
  • TwitThis
  • Digg
  • Sphinn
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Mixx
  • Google
  • Technorati

 Newsletter

Ti-a placut aceasta stire? Aboneaza-te la newsletter.

Loading... Loading...