Criza a tăiat la jumătate preţul locuinţelor noi din zonele Dorobanţi, Băneasa şi Siseşti-Străuleşti din Capitală, de la 1.600-2.800 euro la 900-1.300 euro pe metru pătrat

După un an de criză, locuinţele de lux din nordul Bucureştilor valorează cu peste 50% mai puţin faţă de anul 2008. La sfârşitul anului trecut, locuinţele din Băneasa-Pipera se puteau cumpăra cu 900-1.300 euro/metru pătrat, preţ cu 53% mai mic faţă de 2008, când aceleaşi locuinţe se scoteau la vânzare 1.600-2.800 euro/mp, potrivit unui studiu realizat de compania de consultanţă imobiliară CB Richard Ellis-Eurisko (CBRE). Cu până la 53% mai puţin costă şi apartamentele de lux şi vilele din Dorobanţi, după ce ultimul an a redus preţurile la 1.500-2.500 euro/mp.

După toate aceste reaşezări de preţuri, cele mai scumpe locuinţe noi din Bucureşti se află în zona Aviatorilor-Kiseleff, respectiv 3.000-4.000 euro/mp. La polul opus se află Corbeanca şi Otopeni, cu cele mai ieftine locuinţe noi de pe piaţă din acest moment, de 700-1.000 euro metrul pătrat.

Târg de reduceri imobiliare la Bucureşti

Cu fiecare târg imobiliar, românii constată că mai este loc de reduceri ale preţurilor locuinţelor, dar şi de bonusuri. Aşa s-a întâmplat şi la primul eveniment de profil din 2010, desfăşurat la sfârşitul săptămânii trecute la Bucureşti: dezvoltatorii au coborât preţurile cu 30-40% faţă de ediţia precedentă, din toamna anului trecut. Şi nu degeaba, pentru că vizitatori chiar au fost - e drept că şi mulţi curioşi -, mai ales sâmbătă şi duminică. În plus, ca să atragă clienţi, firmele participante au aplicat acelaşi principiu de marketing adoptat pe timp de criză, recompensându-şi cumpărătorii cu cadouri. Nu au oferit autoturisme, ca anul trecut, ci burse la şcoli private pentru copiii cumpărătorilor, reduceri la taxa de şcolarizare ori amenajarea gratuită a grădinii, cum a procedat dezvoltatorul ansamblului Greenfield. Alte bonusuri au inclus o bucătărie cadou pentru primii cinci cumpărători ai unei vile construite în comuna 1 Decembrie de firma Green City Construct. În schimb, cumpărătorilor dispuşi să achite cu bani gheaţă un apartament în cartierul Avangarde Rezidential li s-a promis un discount de 20%.

Udrea face prospecţiuni pe piaţa imobiliară

Printre vizitatorii de la târgul imobiliar s-a numărat şi Elena Udrea, ministrul Dezvoltării, venită duminică nu pentru reduceri, ci pentru a prospecta piaţa. “Am venit să cercetăm piaţa. Vrem să vedem dacă ANL este competitivă, pentru că preţurile la apartamente au scăzut mult în ultima perioadă şi vrem să contractăm şi noi la un preţ real”, a declarat ea. Ministerul condus de Udrea pregăteşte modificarea legii Agenţiei Naţionale pentru Locuinţe, astfel încât chiriaşii la stat să poată să cumpere apartamentele în care locuiesc prin intermediul programului Prima casă. Cel mai ieftin apartament scos la vânzare la târg a costat 32.000 de euro, ofertă valabilă pentru o locuinţă din complexul Sălaj Residence din cartierul Rahova, iar cele mai scumpe au costat între 300.000-400.000 euro, la Băneasa şi Corbeanca.

Sursa: Gandul

Share:
  • TwitThis
  • Digg
  • Sphinn
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Mixx
  • Google
  • Technorati

 Newsletter

Ti-a placut aceasta stire? Aboneaza-te la newsletter.

Loading... Loading...