Centrul comercial pe care cei de la compania “cora România” ar fi urmat să îl inaugureze în acest an la Braşov va fi realizat abia în 2013, susţin reprezentanţii companiei.

Mall-ul, care urmează a fi construit în Centrul Civic al Braşovului, va da o nouă faţă zonei pe care până în urmă cu câţiva ani se afla societatea Hidromecanica SA. “cora România” a cumpărat terenul respectiv în 2010 cu 13 milioane de euro în urma unei licitaţii organizate de Direcţia Generală a Finanţelor Publice Braşov.

Reprezentanţii companiei nu au dorit să comenteze prea mult aceas-tă amânare, declarând doar că “se lucrează la un concept special, integrat în arhitectura oraşului”.

Anul trecut, reprezentanţii companiei au prezentat şi Primăriei Braşov planurile pe care le aveau în zona Centrului Civic al Braşovului. Potrivit primarului Braşovului, George Scripcaru, 70% din terenul de patru hectare este atribuit hipermarketului, procentul fiind destul de mare pentru zona în care va fi amplasat.

Pe restul suprafeţei, compania a anunţat autorităţile că ar dori să construiască şi un hotel cu 14 etaje, galerii comerciale cu patru etaje, imobile cu birouri şi locuinţe de trei sau patru etaje.

În subteran, pe două niveluri, vor fi amenajate 1.264 de locuri de parcare, iar o suprafaţă de 1.800 de metri pătraţi va fi zonă verde.

Directorul general al reţelei de hipermarketuri Cora România, Philippe Lejeune, a declarat în luna martie a anului trecut că investiţiile în centrul comercial pe care compania îl va ridica la Braşov pe amplasamentul care a fost ocupat până în urmă cu câţiva ani de compania Hidromecanica, se vor ridica la 60 de milioane de euro.

În ultimii ani, compania a cheltuit 50 de milioane de euro pentru achiziţia de terenuri în România. Pe unele dintre acestea, firma vrea să demareze construcţia de apartamente, urmând să caute parteneri în acest sens. “cora” este marcă a grupului Louis Delhaize, prezent pe piaţa din România din anul 2003.

Sursa: Bursa

Share:
  • TwitThis
  • Digg
  • Sphinn
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Mixx
  • Google
  • Technorati

 Newsletter

Ti-a placut aceasta stire? Aboneaza-te la newsletter.

Loading... Loading...