Numărul proprietăţilor vândute la preţuri simbolice a început să crească în ultimii ani de criză. Ca urmare a acestor tranzacţii, vânzătorii pierd toţi banii investiţi, iar băncile îşi pun speranţa în noii proprietari  Vânzările de active imobiliare realizate la preţuri simbolice sunt o consecinţă a devalorizării puternice a proprietăţilor, determinată atât de criza financiară globală, cât şi de supraestimarea amplasamentelor alese pentru proiectele în cauză. Acest tip de tranzacţii a avut loc până acum doar pe sectorul de retail, unde valoarea multor active a scăzut sub nivelul împrumuturilor bancare, declanşând incapacitatea de plată a proprietarilor.   Immofinanz, George Teleman, Costică Tudosă, divizia imobiliară a Romstal şi Ioannis Papalekas au cumpărat, cu 19,3 mililoane de euro, malluri în care s-au investit în total 340 mil. euro, preţul reprezentând circa 5% din valoarea investită în aceste proiecte. Adăugând creditele de 68 mil. euro, preluate de cumpărători, aceste tranzacţii s-au încheiat la un sfert din valoarea de investiţie.

Numărul proprietăţilor vândute la preţuri simbolice a început să crească în ultimii ani de criză. Ca urmare a acestor tranzacţii, vânzătorii pierd toţi banii investiţi, iar băncile îşi pun speranţa în noii proprietari.

Vânzările de active imobiliare realizate la preţuri simbolice sunt o consecinţă a devalorizării puternice a proprietăţilor, determinată atât de criza financiară globală, cât şi de supraestimarea amplasamentelor alese pentru proiectele în cauză. Acest tip de tranzacţii a avut loc până acum doar pe sectorul de retail, unde valoarea multor active a scăzut sub nivelul împrumuturilor bancare, declanşând incapacitatea de plată a proprietarilor. Immofinanz, George Teleman, Costică Tudosă, divizia imobiliară a Romstal şi Ioannis Papalekas au cumpărat, cu 19,3 mililoane de euro, malluri în care s-au investit în total 340 mil. euro, preţul reprezentând circa 5% din valoarea investită în aceste proiecte. Adăugând creditele de 68 mil. euro, preluate de cumpărători, aceste tranzacţii s-au încheiat la un sfert din valoarea de investiţie.

Cititi articolul integral pe Capital

Share:
  • TwitThis
  • Digg
  • Sphinn
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Mixx
  • Google
  • Technorati

 Newsletter

Ti-a placut aceasta stire? Aboneaza-te la newsletter.

Loading... Loading...