Dezvoltatorii au finalizat in acest an cinci centre comerciale, cu o suprafata totala de circa 160.000 de metri patrati si care au atras investitii de aproape 300 de milioane de euro, iar la alte opt proiecte, de circa 700 milioane de euro, lucrarile au inceput sau urmeaza sa fie initiate.  Primul semestru al anului a adus pe piata centrelor comerciale doar un proiect nou, Uvertura Mall Botosani, cu o suprafata de 15.000 metri patrati inchiriabili. Firma Moldova Universal din Iasi, detinuta de omul de afaceri Danut Prisecariu, a investit 27 milioane euro in dezvoltarea centrului comercial, relateaza Mediafax.  Partea a doua a anului a fost mai bogata in inaugurari, seria lansarilor fiind deschisa de Cora Romania, care a dezvoltat la Constanta un proiect ce cuprinde o galerie comerciala si un hipermarket, in urma unei investitii de 58 milioane euro. Initial, Cora intentiona sa construiasca la Constanta primul centru comercial de tip mall al retelei in Romania, insa si-a modificat planurile pe parcursul derularii proiectului.

Dezvoltatorii au finalizat in acest an cinci centre comerciale, cu o suprafata totala de circa 160.000 de metri patrati si care au atras investitii de aproape 300 de milioane de euro, iar la alte opt proiecte, de circa 700 milioane de euro, lucrarile au inceput sau urmeaza sa fie initiate.

Primul semestru al anului a adus pe piata centrelor comerciale doar un proiect nou, Uvertura Mall Botosani, cu o suprafata de 15.000 metri patrati inchiriabili. Firma Moldova Universal din Iasi, detinuta de omul de afaceri Danut Prisecariu, a investit 27 milioane euro in dezvoltarea centrului comercial, relateaza Mediafax.
Partea a doua a anului a fost mai bogata in inaugurari, seria lansarilor fiind deschisa de Cora Romania, care a dezvoltat la Constanta un proiect ce cuprinde o galerie comerciala si un hipermarket, in urma unei investitii de 58 milioane euro. Initial, Cora intentiona sa construiasca la Constanta primul centru comercial de tip mall al retelei in Romania, insa si-a modificat planurile pe parcursul derularii proiectului.

Cititi articolul integral pe Wall-Street

Share:
  • TwitThis
  • Digg
  • Sphinn
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Mixx
  • Google
  • Technorati

 Newsletter

Ti-a placut aceasta stire? Aboneaza-te la newsletter.

Loading... Loading...