Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului (MDRT) va organiza la 15 septembrie o licitaţie cu strigare pentru vânzarea complexului hotelier de cinci stele Mamaia de pe litoral, a vilei turistice Mamaia şi a companiei Litoral SA, potrivit unui anunţ al instituţiei.

Complexul hotelier Mamaia, care are 24 de camere şi apartamente, şi terenul aferent, de 2.329 metri pătraţi, sunt scoase la licitaţie la un preţ minim de pornire de 3,77 milioane de euro, plus TVA. 

Pe litoral mai există încă trei hoteluri de cinci stele, toate aflate în proprietate privată - Rex şi Vega din Mamaia, respectiv Saturn, din staţiunea cu acelaşi nume.

Totodată, vila turistică Mamaia, amplasată pe un teren de 2.415 metri pătraţi, va fi vândută, tot prin licitaţie, cu un preţ de pornire de 1,1 milioane de euro, plus TVA. De asemenea, va fi vândută prin licitaţie şi firma Litoral SA.

Termenul-limită până la care se vor depune ofertele este 14 septembrie, iar deschiderea plicurilor cu documentele de participare la licitaţie şi contrasemnarea acestora va avea loc la 15 septembrie.

“Strategia de modernizare şi dezvoltare a turismului are printre componentele sale şi atragerea investiţiilor private. Din acest motiv, încercăm să transmitem către mediul privat şi ultimele active din domeniul turismului pe care statul le mai are în proprietate”, a declarat ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea, citată de Mediafax.

Ea a adăugat că statul trebuie, în domeniul turismului, să se rezume la crearea unui cadru legislativ care să stimuleze dezvoltarea acestui domeniu, la stimularea fiscală a întreprinzătorilor din turism, la sprijinirea autorităţilor publice locale pentru dezvoltarea infrastructurii turistice şi la promovarea brandului turistic naţional.

“Cred că statul nu trebuie să fie proprietar al societăţilor comerciale din domeniul turismului, pentru că este un prost administrator”, a mai spus Udrea.

Sursa: Curierul National

Share:
  • TwitThis
  • Digg
  • Sphinn
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Mixx
  • Google
  • Technorati

 Newsletter

Ti-a placut aceasta stire? Aboneaza-te la newsletter.

Loading... Loading...