Ministrul Petrescu spera ca in cel mult trei luni sa inceapa reabilitarea Cazinoului din ConstantaMinistrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Cristian Petrescu, a declarat, vineri, la Constanta, ca spera ca in cel mult trei luni sa inceapa lucrarile de reabilitare a cladirii Cazinoului.

Obiectivul istoric reprezentativ pentru stilul Art Nouveau si emblematic pentru municipiul Constanta, urmeaza sa fie renovat in cel mult doi ani.

“Am trimis ieri (n.red. - joi) catre SEAP documentatia pentru licitatia de lucrari, sper ca apara cat de curand, in maxim trei luni sa poata sa inceapa lucrarile.

Termenul de executie este de doi ani, dar sunt sigur ca se va termina si mai repede tocmai pentru a-l putea pune la dispozitia municipalitatii sa ii dea vechea destinatie”, a afirmat Cristian Petrescu.

Intrebat care este motivul pentru care MDRT a redus bugetul alocat pentru lucrarile de la Cazinou, din acest an, de la 10 milioane de lei la 7 milioane de lei, ministrul a raspuns: “Fiind vorba de lucrari in primul semestru si nefiind gata procedurile decat la sfarsitul primului semestru nu avea rost sa tinem banii acolo. Bineinteles ca vom aloca orice suma va fi nevoie pentru reabilitarea Cazinoului”.

Cristian Petrescu a dat asigurari ca acest monument reprezinta in continuare o prioritate pentru ministerul pe care il conduce.

Cazinoul, pe “farasul” Primariei Constanta

In mai 2011, primarul Radu Mazare anunta ca doreste sa vanda Cazinoul din Constanta dupa ce a incetat contractul cu firma care concesionase acest obiectiv, in urma cu patru ani.

Contractul dintre Primaria Constanta si Queen Investments SRL, incheiat in anul 2007, prevedea concesionarea Cazinoului pe o perioada de 49 de ani, cu drept de prelungire, municipalitatea Constanta urmand sa primeasca anual 140.000 de euro.

Anuntul lui Radu Mazare a starnit un val de reactii din partea prefectului judetului Constanta, Claudiu Palaz, a democrat-liberalilor constanteni si a doua asociatii civice, care s-au opus vanzarii monumentului.

Astfel, Primaria Constanta au decis sa faca un sondaj de opinie pentru a afla parerea constantenilor cu privire la soarta Cazinoului, daca oamenii doresc ca aceasta cladirea sa fie vanduta sau nu.

Totodata, intre timp, Primaria Constanta a trimis adrese catre Ministerul Culturii si catre MDRT pentru a afla daca aceste ministere sunt interesate de preluarea cladirii.

In toamna anului trecut, cazinoul a fost trecut din administrarea Primariei municipiului Constanta in cea a Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului, pentru a fi consolidat si restaurat prin Compania Nationala de Investitii, subordonata ministerului.

Dupa finalizarea lucrarilor, cazinoul va fi predat pentru administrare Consiliului Local Constanta si va fi redat circuitului public.

Sursa: Finantistii

Share:
  • TwitThis
  • Digg
  • Sphinn
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Mixx
  • Google
  • Technorati

 Newsletter

Ti-a placut aceasta stire? Aboneaza-te la newsletter.

Loading... Loading...