mondenii-cu-vile-in-baneasaChiar dacă nu i-a obligat nimeni să-şi facă vile la câţiva metri de pista aeroportului, ba, mai mult, au şi dat semnătură că nu-i deranjează zgomotul, “mondenii” din Băneasa au învins. Avioanele nu vor mai decola sau ateriza pe aeroport în timpul nopţii.

Vedetele care şi-au construit vile în apropierea Aeroportului Băneasa, unele chiar la câţiva metri de pistă, pot dormi liniştite noaptea. De duminică, nici un avion mai mare de 50 de tone, adică cele folosite de companiile low-cost, nu va mai decola sau ateriza pe acest aeroport de la miezul nopţii până la şapte dimineaţa.

Decizia actualei conduceri a aeroportului a stârnit nemulţumire în rândul operatorilor aerieni low-cost, care au fost, la rândul lor, nevoite să se confrunte cu protestele pasagerilor, din cauza modificării orelor de plecare şi sosire. Autorităţile spun că interdicţia de a opera pe timpul nopţii exista de ani buni, dar că ea nu a fost respectată. Pe de altă parte, aceleaşi autorităţi admit cu jumătate de gură că decizia a fost luată pentru a proteja somnul celor care locuiesc în zonă.

N-am voit să-ţi tulbur somnul…

“Este un aeroport situat în interiorul oraşului, care se supune unor reglementări internaţionale specifice. Regulamentul exista de mai mult timp, dar nu se respecta. Măsura este necesară pentru protecţia fonică a oamenilor care locuiesc în zonă”, a declarat pentru Gândul secretarul de stat în Ministerul Transporturilor Marin Anton, responsabil cu transporturile aeriene.

Şi totuşi, “oamenii care locuiesc în zonă” nu au fost obligaţi de nimeni să se mute chiar lângă aeroport. Mai mult, atunci când au obţinut avizul din partea Autorităţii Aeronautice Civile, care le-a permis ridicarea construcţiei în zona de servitute aeriană, au fost puşi să semneze că au luat la cunoştinţă despre existenţa zgomotului cauzat de aeronave.

Directorul general al aeroportului Băneasa Aurel Vlaicu, George Mihalcea, confirmă spusele secretarului de stat, spunând că interdicţia de a decola şi ateriza pe timpul nopţii datează cel puţin din 2004. “Se putea opera noaptea numai cu aprobarea directorului general, dar eu nu am găsit nici o aprobare scrisă. Dacă cineva s-a învăţat să treacă pe roşu pentru că-l cunoaşte pe miliţian, să nu se supere că, atunci când se schimbă miliţianul nu mai poate face acest lucru. Decizia a fost luată pe baza măsurătorilor de zgomot făcute de specialiştii de la Incerc”, a declarat Mihalcea pentru Gândul. Pe de altă parte, şi el a precizat că proprietarii vilelor au dat semnătură că nu-i deranjează zgomotul. În caz de întârziere, avioanelor nu li se va refuza însă aterizarea, chiar şi noaptea, însă vor plăti taxe ceva mai mari.

Presiuni imobiliare de-a lungul anilor

Operatorii low-cost nu au avut altă soluţie decât să se supună noilor reglementări şi să modifice orarul de zbor. Fără a critica prea mult decizia, cei de la Wizz Air s-au mulţumit să sublinieze că ea a fost anunţată într-un timp foarte scurt. “Nu avem ce să facem. Ne supunem, chiar dacă nu ne convine”, a replicat, la rândul ei, directorul de marketing al Blue Air, Florentina Ivan.

Sursa: Gandul

Share:
  • TwitThis
  • Digg
  • Sphinn
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Mixx
  • Google
  • Technorati

 Newsletter

Ti-a placut aceasta stire? Aboneaza-te la newsletter.

Loading... Loading...