Nord Grup a amanat pentru a doua oara deschiderea Golden Tulip PalladiumTermenul de finalizare a proiectului a fost din nou decalat din cauza crizei
Hotelul va fi inaugurat în primăvara anului viitor

Nord Grup a amânat pentru a doua oară deschiderea hotelului de patru stele Golden Tulip Palladium din Bucureşti, programată iniţial pentru 2008. Lucrările urmează să fie finalizate în martie 2011, investiţia totală ajungând la 18 milioane de euro.

Iniţial, finalizarea lucrărilor de construcţie a hotelului fusese programată pentru 2008, iar ulterior investitorii au amânat acest termen pentru sfârşitul anului trecut, din lipsă de fonduri.

“Lucrările de construcţie vor fi finalizate în primăvara anului viitor şi estimăm ca dată pentru deschidere luna martie. Termenul de finalizare a proiectului a fost din nou amânat din cauza crizei. În prezent, aproape toate lucrările sunt terminate, vorbim despre echipamente, utilităţi etc.

Se mai lucrează la amenajările interioare. Investiţia totală a ajuns la 18 milioane de euro”, a declarat, ieri, Paul Mărăşoiu, preşedintele firmei de consultanţă şi management Peacock Hotels, care reprezintă lanţul Golden Tulip în România şi Moldova, citat de Mediafax. Hotelul Golden Tulip Palladium va avea 144 de camere, şase săli de conferinţă, restaurant, bar şi un spa.

“Discutăm cu cei de la Louvre posibilitatea dezvoltării unor proiecte hoteliere”

Totodată, lanţul hotelier francez Louvre ar putea deschide la începutul anului viitor, în urma unui parteneriat cu Golden Tulip, trei unităţi de două şi trei stele în Târgu Mureş, Arad şi Iaşi, investiţia totală fiind estimată la circa 15 milioane de euro.

“Discutăm cu cei de la Louvre posibilitatea dezvoltării unor proiecte hoteliere în România. În prezent, suntem în fază incipientă pentru trei hoteluri în Târgu Mureş, Arad şi Iaşi, care vor funcţiona sub mărci proprii din portofoliul Louvre.

În funcţie de discuţiile pe care le vom purta şi disponibilitatea financiară, lucrările de construcţie ar putea începe în acest an, iar hotelurile să fie deschise la începutul lui 2011″, a mai afirmat Paul Mărăşoiu. Hotelurile vor fi de tip budget & economy, clasificate la două şi trei stele, conform acestuia.

“Vorbim de hoteluri budget & economy, mai eficiente din punct de vedere al costurilor, cum ar fi cele de mentenanţă sau cu personalul. În plus, vânzarea acestui produs ieftin se face de la început, nu constrânşi de situaţia economică. De exemplu, mărcile Premiere Classe şi Campanile din portofoliul Louvre reprezintă principii solide, iar alături de celelalte două branduri - Kyriad şi Kyriad Prestige - au o marjă anuală de 1,2 miliarde de euro”, a spus Paul Mărăşoiu.

Construcţia se va face de la zero

Hotelurile, care vor fi construcţii noi, vor avea în medie între 80 şi 110 camere, iar investiţia într-o astfel de unitate se va ridica la 4,5 - 5 milioane de euro. “Construcţia se va face de la zero pentru a respecta principiile şi conceptele grupului Louvre.

Referitor la investiţie, dacă luăm în calcul că preţul pe metru pătrat s-a mai ponderat, la hotelul de două stele tariful ar ajunge în acest moment la 45.000 - 50.000 de euro pe cameră. Putem vorbi de o investiţie pe unitate de circa 4,5 - 5 milioane de euro. În funcţie de proiecte şi locaţie, poate exista implicarea lanţului hotelier sau opţiunea contractului de management”, a mai spus Mărăşoiu.

Potrivit reprezentantului Golden Tulip, în prezent pe piaţa hotelieră din România cea mai mare lipsă o înregistrează segmentul budget & economy, iar numărul redus al unităţilor care funcţionează nu sunt în concordanţă cu criteriile la nivel internaţional.

“Cea mai mare lipsă o înregistrăm pe segmentul budget & economy, în condiţiile în care nu prea avem hoteluri de 1-2 stele. În ceea ce priveşte unităţile care totuşi funcţionează în România, acestea nu sunt în concordanţă cu criteriile la nivel internaţional”, a adăugat Paul Mărăşoiu.

Golden Tulip are şapte hoteluri afiliate deschise în România, trei în Bucureşti, două unităţi la Cluj-Napoca şi câte o proprietate la Sibiu şi Mamaia.

Firma de dezvoltare imobiliară şi construcţii Nord Grup are ca acţionari două persoane fizice, respectiv Liviu Bărbulescu (60% din titluri) şi Dan Cătălin Lăzărescu (40% din acţiuni).

Sursa: Curierul National

Share:
  • TwitThis
  • Digg
  • Sphinn
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Mixx
  • Google
  • Technorati

 Newsletter

Ti-a placut aceasta stire? Aboneaza-te la newsletter.

Loading... Loading...