oraselul-copiilor-tineretuluiAstăzi, Cristian Popescu-Piedone, primarul sectorului 4, a prezentat cum vrea să arate Orăşelul Copiilor din Parcul Tineretului din București care ar urma să coste șase milioane de euro din bugetul primăriei. „Targetul de finalizare a Orăşelului Copiilor va fi în perioada 1-15 mai 2012, cu o inaugurare parţială pe 1 decembrie 2011 a unei zone unde vrem să facem <<Ţara lui Moş Crăciun>>”, a declarat primarul. Până la sfârşitul acestei luni vor fi demarate procedurile de licitaţie publică pentru execuţia acestui proiect.

Noul Orăşel al copiilor se va întinde pe 260.000 mp şi, împreună cu zona Lumea Copiilor (259.000 mp), va permite accesul a circa 60.000 de persoane. Zona de agrement va cuprinde: o roată tip carusel cu o înălţime de 170 m, de unde se va putea vedea aproape tot oraşul, plaje artificiale cu nisip şi şezlonguri în forma personajelor Tom şi Jerry şi piscinele aferente, fântâni pietonale personalizate, fântâni cu foc şi perdele de apă în spatele cărora vor fi proiectate desene animate, o cascadă, o pârtie artificială de schi, un canal navigabil, o bibliotecă suspendată, balansoare suspendate şi va fi menţinut traseul mini-trenului pentru copii: „Niciun spaţiu verde nu va fi afectat, toate construcţiile urmând să fie realizate pe infrastructura existentă deja de pe vremea lui Ceauşescu.”.

Tot el a precizat că toţi proprietarii de construcţii din parc au fost somaţi să le redea aspectul iniţial. Aceştia au primit o temă şi vor trebui să se alinieze la ea, urmând ca toate clădirile să aibă formă de măr, pară, castel, Micky Mouse etc. În plus, cei care au utilaje de agrement învechite vor părăsi parcul, primăria va reabilita locul respectiv, iar proprietarii se vor putea întoarce doar cu utilaje moderne. Proprietarii de terase vor achita de la 1 septembrie 2011 o taxă de 0,97 de lei/zi/mp, iar cei de jocuri de agremement vor plăti 0,57 de lei/zi/mp. „Aceste taxe se vor plăti înainte. Cine nu se aliniază va părăsi acest parc”, a menționat primarul. Taxa de acces în acestă zonă ar putea fi una simbolică, de un leu.

Share:
  • TwitThis
  • Digg
  • Sphinn
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Mixx
  • Google
  • Technorati

 Newsletter

Ti-a placut aceasta stire? Aboneaza-te la newsletter.

Loading... Loading...