Numarul autorizatiilor de construire pentru cladiri rezidentiale a scazut cu 6,6% in 2011Numarul autorizatiilor de construire eliberate pentru cladiri rezidentiale s-a ridicat la 39.424 in 2011, in scadere cu 6,6% fata de autorizatiile eliberate in anul precedent, potrivit datelor transmise vineri de Institutul National de Statistica.

Scaderi s-au inregistrat in urmatoarele regiunile de dezvoltare: Nord-Est (1.235 autorizatii), Sud-Muntenia (980 autorizatii), Centru (572 autorizatii), Sud-Vest Oltenia (353 autorizatii) si Vest (150 autorizatii).

Cresteri au fost in urmatoarele regiuni de dezvoltare: Nord-Vest (234 autorizatii), Bucuresti-Ilfov (190 autorizatii) si Sud-Est (101 autorizatii).

Potrivit INS, in luna decembrie 2011 s-au eliberat 2.730 autorizatii pentru construirea de cladiri rezidentiale, din care 68,6% sunt pentru zona rurala.

Distributia in profil regional evidentiaza o scadere a numarului de autorizatii de construire eliberate pentru cladiri rezidentiale, in urmatoarele regiuni de dezvoltare: Bucuresti-Ilfov (72 autorizatii), Sud-Muntenia (41 autorizatii) si Vest (32 autorizatii).

In celelalte regiuni de dezvoltare s-au inregistrat cresteri usoare a numarului de autorizatii de construire eliberate pentru cladiri rezidentiale, cele mai semnificative inregistrandu-se in: Sud-Est, Nord-Est si Nord Vest.

De asemenea, in luna decembrie 2011, fata de aceeasi luna a anului precedent, se remarca o scadere a numarului de autorizatii de construire eliberate pentru cladiri rezidentiale (202 autorizatii), scaderi semnificative inregistrandu-se in urmatoarele regiuni de dezvoltare: Nord-Est (115 autorizatii), Centru (71 autorizatii) si Sud-Muntenia (62 autorizatii).

In trei regiuni de dezvoltare respectiv: Sud-Est, Bucuresti-Ilfov si Vest s-au inregistrat cresteri a numarului de autorizatii de construire eliberate pentru cladiri rezidentiale.

Sursa: Business24

Share:
  • TwitThis
  • Digg
  • Sphinn
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Mixx
  • Google
  • Technorati

 Newsletter

Ti-a placut aceasta stire? Aboneaza-te la newsletter.

Loading... Loading...