O vila de la Romana, de langa ASE, scoasa la licitatie pentru 5 mil. euroO vilă istorică, dar aflată într-un stadiu avansat de degradare, situată în Piaţa Romană din Capitală, “perete în perete” cu sediul ASE Bucureşti, a fost scoasă la licitaţie publică cu strigare după ce proprietarul, firma Proconces Ro, controlată de investitori spanioli, a intrat în insolvenţă.

Clădirea situată la adresa Piaţa Romană numărul 7 se află pe un teren de peste 900 de metri pătraţi şi are o structură formată din subsol, parter şi un etaj, suprafaţa construită la sol fiind de 263,5 de metri pătraţi.

Preţul de pornire al licitaţiei organizate de administratorul judiciar BDO Business Restructuring este de 5 milioane de euro fără TVA. Licitaţia va fi organizată spre sfârşitul lunii ianuarie a anului viitor, iar principalul creditor al firmei Proconces Ro este banca UniCredit Ţiriac.

UniCredit a oferit proprietarilor în 2008 un credit de 3,8 milioane de euro, iar în 2010 a solicitat intrarea în insolvenţă a firmei, potrivit datelor de la Arhiva de Garanţii Mobiliare şi Tribunalul Bucureşti. Reprezentanţii UniCredit Ţiriac nu au comentat informaţiile până la închiderea ediţiei.

Potrivit datelor de la Registrul Comerţului, firma Proconces Ro este deţinută de firmele Urtbram (96%) şi Promociones Adricsa (3%) înregistrate în Spania, precum şi de Lorina-Emanuela Dumitru din Bucureşti, care deţine 1% din firmă.

Preţul solicitat pentru vânzarea imobilului depăşeşte 5.000 de euro/mp de teren, într-o zonă în care Dinu Patriciu a finalizat anul acesta o clădire de birouri pe un lot care în perioada de boom al pieţei imobiliare era evaluat la 7.500 de euro/mp. Preţurile între timp s-au ajustat cu valori de peste 50% în majoritatea zonelor din Bucureşti.

În acest an au fost realizate două tranzacţii importante de închiriere în Piaţa Romană, un spaţiu de circa 350 de metri pătraţi fiind preluat de retailerul de îmbrăcăminte Stefanel, în timp ce Casa Petraşcu, situată la adresa Piaţa Romană numărul 5, a fost preluată de un antreprenor pentru amenajarea unei librării cu o suprafaţă de 530 de metri pătraţi.

Piaţa Romană este una dintre cele mai tranzitate zone ale Capitalei, situată pe axul central al oraşului, între Piaţa Universităţii şi Piaţa Victoriei.

Sursa: Ziarul Financiar

Share:
  • TwitThis
  • Digg
  • Sphinn
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Mixx
  • Google
  • Technorati

 Newsletter

Ti-a placut aceasta stire? Aboneaza-te la newsletter.

Loading... Loading...