Piaţa terenurilor va fi marcată preponderent în acest an de disponibilitatea proprietăţilor deţinute de instituţiile financiare, iar tranzacţiile încheiate ar putea marca un minim al preţurilor, investitorii profitând de acest lucru, potrivit unui raport al CBRE.

Anul trecut, nivelul preţurilor de terenuri s-a menţinut scăzut, de aceea majoritatea proprietarilor au preferat să amâne vânzarea portofoliilor. Însă anul 2012 se anunţă a fi preponderent marcat de disponibilitatea proprietăţilor deţinute de instituţiile financiare.

Tranzacţiile vor defini, astfel, punctul de jos al preţurilor terenurilor, iar investitorii vor profita de acest lucru, se menţionează în cel mai recent raport al companiei de consultanţă imobiliară.

“În pofida dificultăţilor de pe piaţa terenurilor, Bucureştiul continuă să fie atractiv din două motive: investiţiile neperformante din regiune care îi determină pe dezvoltatori şi constructori să se orienteze către zone prime din Capitală şi cererea crescută venită din partea chiriaşilor internaţionali în a doua jumătate a anului 2011″, a declarat Răzvan Iorgu, directorul general al CBRE România.

În 2011, în Bucureşti majoritatea achiziţiilor de terenuri a fost realizată de dezvoltatorii de centre comerciale şi de birouri, iar pentru acest an CBRE estimează menţinerea cererii pentru terenurile amenajate care deţin toate aprobările necesare.

“Percepţia potrivit căreia preţurile au atins pragul de jos a determinat ca prima jumătate a anului 2011 să fie cea mai activă perioadă din perspectiva tranzacţiilor în Capitală”, se menţionează în raport.

Pentru segmentul rezidenţial, ţinta cumpărătorilor sunt terenurile cu toate autorizările de urbanism valabile, în timp ce dezvoltatorii de pe segmentul industrial aşteaptă îmbunătăţirea activităţii de închiriere pentru a achiziţiona noi terenuri, apreciază sursa citată.

Pe piaţa de birouri din Bucureşti, dezvoltatorii caută terenuri cu acces facil atât la diverse mijloace de transport în comun, în special metrou, dar şi acces la zonele comerciale.

Sursa: Curierul National

Share:
  • TwitThis
  • Digg
  • Sphinn
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Mixx
  • Google
  • Technorati

 Newsletter

Ti-a placut aceasta stire? Aboneaza-te la newsletter.

Loading... Loading...