Omul de afaceri Gabriel Popoviciu, care a câştigat în urmă cu două luni licitaţia pentru achiziţia mallului Tiago din Oradea, aflat în faliment, prin intermediul firmei Shopping Center Holding, a virat în prima parte a acestei săptămâni 30,5 milioane de euro, suma aferentă tranzacţiei.

“Potrivit regulamentului, am făcut acţiunea de transfer al proprietăţii imediat după ce banii au intrat integral în cont. În urma viramentului, vom face raportul către creditorii dezvoltatorului proiectului, MLS Proiect Oradea.

Nu ştim ce se va întâmpla în continuare cu centrul comercial, întrucât în caietul de sarcini nu există nicio condiţie pe care cumpărătorul ar trebui să o îndeplinească în acest sens”, a declarat Andreea Anghelof, partener în cadrul Casei de Insolvenţă Transilvania, lichidatorul MLS Proiect Oradea, subsidiară a grupului irlandez Mivan.

Implicarea lui Popoviciu în afacerea Tiago Oradea era pusă sub semnul întrebării, până recent. Potrivit informaţiilor din piaţă însă, miliardarul a început să caute, după câştigarea licitaţiei, în iunie, companii dispuse să deschidă magazine în cadrul mallului din Oradea, oferindu-le condiţii avantajoase, dar nu a reuşit să strângă un număr important de chiriaşi cu care să lanseze centrul comercial, lipsa acestora fiind şi motivul pentru care mallul a intrat în faliment.

“Nu cred că retailerii se vor grăbi să semneze contracte pentru un spaţiu comercial în Tiago Mall, principalul deza­vantaj fiind acela că mallul este în afara oraşului, la o distranţă de circa un kilometru de ultimele blocuri.

Mai mult de atât şi Era Shopping Mall, care este peste drum de Tiago Mall, se confruntă cu lipsa de chiriaşi. Oradea este deja acoperită.

Centrul comercial Lotus, care are peste 100 de magazine, alte câteva zone comerciale şi magazinele din Ungaria sunt suficiente pentru nevoile actuale ale oraşului”, este de părere unul dintre retailerii din industria de fashion prezent cu magazine şi în Oradea.

În prezent proiectul Tiago Mall este aproape finalizat, spaţiile comerciale urmând să fie amenajate de companiile care vor accepta să semneze contracte de închiriere cu noul proprietar, Shopping Center Holding.

Atât compania Shopping Center Holding, cât şi avocaţii care au participat la finalizarea tranzacţiei de partea cumpărătorului nu au dorit să comenteze pe marginea acestui subiect.

Până să ajungă la faliment, dezvoltatorul proiectului MLS Proiect Oradea a vrut să transforme mallul într-un outlet, potrivit informaţiilor din piaţă, ceea ce ar fi însemnat ca Tiago Mall să fi fost singurul outlet din vestul ţării. Proiectul nu s-a concretizat însă.

Licitaţia de vânzare a mallului a fost contestată de către foştii proprietari ai centrelor comerciale Euromall Piteşti şi Euromall Galaţi, care au fost descalificaţi înainte de derularea licitaţiei, pe motiv că nu au depus toate actele în forma cerută în caietul de sarcini, potrivit reprezentanţilor Casei de Insolvenţă Transilvania.

Activul cumpărat de Shopping Center Holding este compus dintr-un teren de 69.800 metri pătraţi şi clădirea centrului comercial. Puiu Popoviciu a dezvoltat şi unul dintre cele mai mari proiecte comerciale din România - Băneasa Shopping City - din nordul Capitalei.

Sursa: Ziarul Financiar

Share:
  • TwitThis
  • Digg
  • Sphinn
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Mixx
  • Google
  • Technorati

 Newsletter

Ti-a placut aceasta stire? Aboneaza-te la newsletter.

Loading... Loading...