varianta-3-suspendata-t1mod-w1000-190x128Primăria Capitalei a lansat miercuri spre dezbatere publică proiectul de infrastructură rutieră „Închiderea inelului median pe arcul nordic între Șos. Colentina şi pătrunderea pe Autostrada A1”, proiectul putând fi consultat pe website-ul www.inelulmedian.ro. Potrivit arhitectului Sorin Gabrea, şeful Comisiei Tehnice de Urbanism în cadrul Primăriei Bucureşti, proiectul este doar o formulă preliminară de începere a operaţiunilor prevăzute de lege privind consultarea publicului pentru realizarea proiectului de urbanism care va fi prezentat după aproximativ şase luni: „Este vorba de o arteră urbană, un proiect realizat în sistem modular care va avea o lungime de circa 13 km. În realitate este vorba de un sistem complex, compus din calea principală de rulare pe care se va circula cu viteza de aproximativ 80 km/oră, şi care va avea câte trei fire de circulaţie pe sens, pe cea mai mare parte a parcursului.”.

Conform datelor furnizate de acesta, artera va prelua circa 60.000 de vehicule, aproximativ 15% din capacitatea inelului principal al Capitalei. Proiectul are trei variante de lucru, iar cea pe care o preferă Gabrea este varianta cu tunel: „Deşi această variantă este foarte scumpă, va fi apreciată mai mult atât de specialişti, cât şi de cetăţeni. Un astfel de tunel în condiţii diferite de sol costă între 70 de milioane şi 170 de milioane de euro/km.”. El a menționat că proiectul prevede construirea a 4 km de tunel, adică două tunele de câte 2 km plus rampele de acces.

Conform arhitectului Sorin Gabrea, calea principală de rulare a viitoarei artere va prelua traficul de tranzit, astfel putând fi realizată interconectarea cu principalele drumuri naţionale, începând cu A1 şi A3 care vor intra în Bucureşti prin nordul Capitalei. Tot el a mai vorbit şi despre realizarea în zona protejată a Parcului Herăstrău a unui tunel subteran care va avea o lungime de aproximativ 2 km, urmând a fi construit la minimum 25 m sub cota actuală a drumului naţional. El s-a referit şi la posibilitatea construirii unei gări în zona Pipera, unde va fi realizat un nod intermodal complex, precum şi o gară la Chitila pentru trenurile de mare viteză.

Share:
  • TwitThis
  • Digg
  • Sphinn
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Mixx
  • Google
  • Technorati

 Newsletter

Ti-a placut aceasta stire? Aboneaza-te la newsletter.

Loading... Loading...