Primaria Navodari scoate la vanzare o insulaAutoritatile locale din orasul Navodari scot la vanzare o insula situata in mijlocul lacului de agrement Tasaul, cu banii obtinuti urmand sa fie asigurate utilitatile necesare si sa fie construite doua debarcadere, relateaza Mediafax.

Insula “Ada” este in domeniul privat al orasului Navodari, se afla in mijlocul lacului de agrement Tasaul si are o suprafata de aproximativ 25,2 hectare.

Din acestea, 14,8 hectare sunt impartite in loturi si vor fi scoase la licitatie pana la sfarsitul acestui an, a declarat, vineri, primarul orasului Navodari, Nicolae Matei.

Potrivit acestuia, in ultima sedinta a Consiliului Local Navodari au fost aprobate Planul Urbanistic Zonal (PUZ) preliminar si impartirea insulei in loturi de aproximativ 300 de metri patrati, pretul de pornire a licitatiei urmand sa fie de 30 de euro plus TVA.

“Deci pretul de pornire al unui lot va fi de aproximativ 10.000 - 11.000 de euro plus TVA, urmand ca din banii obtinuti sa asiguram utilitatile necesare - apa, electricitate, canalizare - precum si sa construim doua debarcadere”, a declarat edilul orasului.

El a precizat ca amenajarea insulei va contribui, alaturi alte proiecte aflate in curs de derulare in Navodari, la obtinerea statutului de statiune turistica de interes national.

Potrivit acestuia, viitorii proprietari de terenuri pe insula vor fi oameni care detin diferite tipuri de ambarcatiuni si este posibil ca la acostarea acestora, in cele doua debarcadere care urmeaza a fi amenjate, sa fie perceputa si o taxa.

“Din sumele obtinute din vanzarea loturilor poate ne mai raman bani si pentru oras, nu numai pentru utilitatile de pe insula”, a mai afirmat primarul orasului Navodari.

Lacul Tasaul are acum statut de lac navigabil si de agrement. Are corespondent cu Canalul Dunare - Marea Neagra si, prin ecluza de la Navodari, cu Marea Neagra.

Sursa: Bloombiz

Share:
  • TwitThis
  • Digg
  • Sphinn
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Mixx
  • Google
  • Technorati

 Newsletter

Ti-a placut aceasta stire? Aboneaza-te la newsletter.

Loading... Loading...