Primaria si Sema Parc, in conflict pe teme de infrastructura: Instanta da dreptate autoritatilorAutorizatia emisa de Primaria Bucuresti pentru constructia unui proiect de infrastructura, care cuprinde si zona in care este amplasat proiectul imobiliar Sema Parc, nu a fost anulata de instanta asa cum a cerut proprietarul proiectului.

Primaria Municipiului Bucuresti a demarat in anul 2010 un proiect de infrastructura edilitara de mare anvergura menit sa implementeze o solutie integrata de sistematizare a traficului rutier din Bucuresti si zonele adiacente.

O prima etapa prevazuta de acest proiect vizeaza decongestionarea traficului de pe Bulevardul Iuliu Maniu, prin crearea unei cai alternative de intrare/iesire de pe autostrada A1, prin construirea unei legaturi intre Splaiul Independentei si autostrada A1.

Conform autorizatiei de construire aceste lucrari impun, printre altele, o solutie de trafic prevazuta pentru supratraversarea Dambovitei.

Sema Parc a solicitat anularea autorizatiei de construire nr. 209/21.06.2010, act administrativ ce prevede autorizarea, in regim de urgenta, a lucrarilor de construire, pentru “penetrare in Municipiul Bucuresti a autostrazii Bucuresti Pitesti - Splaiul Independentei - Lucrari pregatitoare pod hobanat peste Dambovita intre Str. Piatra Craiului si Sos. Virtutii”.

Incepand cu anul 2006, societatea contestatoare dezvolta un proiect imobiliar in zona Splaiul Independentei-Semanatoarea, iar contestatia depusa de aceasta, in anul 2010, sustine faptul ca solutia de trafic prevazuta pentru supratraversarea raul Dambovita, in cadrul proiectului de infrastructura dezvoltat de Municipalitate, are implicatii nedorite asupra respectivului proiect imobiliar, afectand gradul de functionalitate si profitabilitate a acestuia.

bpv Grigorescu Stefanica a obtinut respingerea solicitarii Sema Parc, instanta de fond considerand-o drept neintemeiata, prin sentinta nr. 4449/22.12.2011, in sensul admiterii continuarii proiectului de infrastructura demarat de Primaria Municipiului Bucuresti. Reclamantul a fost reprezentat in instanta de catre avocatii de la Tuca, Zbarcea & Asociatii.

Echipa bpv Grigorescu Stefanica a fost formata din Daniel Stefanica, avocat partener, coordonatorul departamentului de litigii si arbitraj din cadrul societatii de avocatura, si avocatul Serban Dumitrescu.

Grigorescu Stefanica reprezinta Primaria Municipiului Bucuresti si in litigiile declansate de catre Asociatia Salvati Bucurestiul prin care aceasta incearca sa blocheze in instanta proiectul “Diametrala Buzesti-Berzei-Uranus”.

Bpv Grigorescu Stefanica este o societate romaneasca de avocati creata prin fuziunea societatilor bpv Grigorescu si Stefanica & Florea ce a avut loc in martie 2011.

Sursa: Wall-Street

Share:
  • TwitThis
  • Digg
  • Sphinn
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Mixx
  • Google
  • Technorati

 Newsletter

Ti-a placut aceasta stire? Aboneaza-te la newsletter.

Loading... Loading...