Primarul Chiliman cumpara blocuri inutile la pret de virf de piataAi un bloc care zace nevîndut din cauza crizei?  Vrei să-l vinzi la un preţ chiar mai mare decît era în 2008, pe vîrf de imobiliare? Fra­iere, atunci eşti mîncat, falimentar, mort şi îngropat în datorii. Asta în caz că nu ai pile la Chiliman, primarul de la sectorul 1. Dacă ai, ăla eşti, l-ai prins pe Dumnezeu de un picior. Ca să nu zici că e ţeapă, iată un exemplu fericit că reţeta e de succes.

Anul trecut, Mihai Leonard Rotaru (mai cunoscut ca proprietar al firmei de construcţii Rotary Construcţii) avea un bloc de 24 de apartamen­te pe strada Pajurei, la nr. 2C.

Din el, 20 de apartamente erau dispo­ni­bile. Şi fluiera vîntul prin ele, că nu se muta nici dracu’ acolo, la un preţ de pornire de 116.000 de euro pe bucată. În total, dacă le-ar fi vîndut, Rotary ar fi scos pe ele vreo trei milioane de euro. Dar nu le-a vîndut la bucată, ci le-a dat vrac, adică blocul cu totul, la Pri­măria lui Chiliman. Mai precis, la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copi­lului din sec­torul 1, subordonată Primă­riei. Pre­ţul: un că*at de 4,7 mili­oane de euro, adică, iată, cu vreo 50% mai mult decît ar fi scos Rotary pe apartamente dacă le-ar fi vîndut separat. Biznis, nene!

Conform planurilor Primăriei, în blocul lui Rotary trebuia înfiin­ţat Complexul Social de Servicii „Împreună”, destinat persoanelor adulte cu handicap. Cînd colo, a­cum funcţionează acolo Comple­xul de Servicii Sociale „Jiului”, des­­tinat minorilor, pentru care nu era nevoie de un bloc întreg, ci doar de cîteva încăperi.

Dar cum pe lumea asta nu e­xistă coincidenţe, să revenim la ce spuneam la început: NORMAL că Rotaru de la Rotary are o rela­ţie unsă cu toate alifiile cu Chiliman, că altfel nu ar fi cumpărat primarul ditamai blocul. O relaţie unsă şi de contractul pe care Rotary îl are cu Primăria de la 1, că­reia îi repară sediul. Îl repară în ce ritm vrea Rotary şi pe ce bani vrea Rotary, desigur, că nici comisioanele nu se dau din marjă de profit de 0,1%.

Sursa: Catavencu

Share:
  • TwitThis
  • Digg
  • Sphinn
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Mixx
  • Google
  • Technorati

 Newsletter

Ti-a placut aceasta stire? Aboneaza-te la newsletter.

Loading... Loading...