Petru Roman, primarul PDL din Deta, îşi poate etala avuţiile, după ce a ajuns în centrul atenţiei publice, datorită scandalului decalnşat de fiii săi.

Culmea abuzului, primarul locuieşte într-o casă retrocedată foştilor proprietari, prin sentinţă definitivă şi irevocabilă. Cu toate acestea el continuă să locuiască acolo şi a refuzat să evacueze casa chiar şi în faţa executorului judecătoresc, relatează www.oradetimis.ro.

În acelaşi timp, tot primarul Petru Roman mai are un imobil de mari dimensiuni tot în Deta.

Aici foloseşte doar două încăperi, în timp ce camerele de la stradă sunt spaţii co­merciale pentru care percepe chirie. Acestea nu sunt însă singurele afa­ceri ale fostului angajat al Cooperaţiei dinainte de 1989.

Primarul îşi semnează propriul contract de chirie

Primarul Petru Roman locuieşte ilegal în casa unei foste familii de nemţi, plecaţi din Deta. Casa, situată pe Strada Unirii numărul 13, a aparţinut lui Ecaterina şi Wilhelm Berg. După ce aceştia au emigrat în Germnaia, în anul 1988, acolo s-a instalat cu familia actualul primar din Deta, pe post de chiriaş. şi acolo locuieşte de 23 de ani. Chiria plătită către primărie este una modică, în jurul a 300 de lei. Familia Berg şi-a revendicat înapoi casa în anul 2006, pe Legea 10. După patru ani de procese, pe 25 noiembrie 2010, Curtea de Apel Timişoara emite o sentinţă definitivă şi irevocabilă prin care repune familia Berg în posesia fostei lor case. Ulterior, familia Berg a inta­bulat şi a înregistrat fiscal casa. Cu toate acestea, actualul primar din Deta refuză să părăsească imobilul.

Asta în ciuda sentinţei şi a nume­roaselor somaţii. În aprilie anul acesta, primarul a fost somat chiar de un executor judecătoresc să evacueze casa, însă nu a ţinut cont nici măcar de acest lucru. Scandalos este că primarul locuieşte în casa de pe Strada Unirii numărul 13, în baza unui contract de chirie.

Contractul este ilegal şi incredibil: încheiat între oraşul Deta şi Petru Roman, pe 29 ianuarie 2010, acesta nu stipulează nici o sumă care trebuie plătită către primăriei drept chirie. În plus, primarul Petru Roman apare şi ca şi chiriaş, dar semnează acelaşi contract şi în calitate de primar din partea autorităţii care închiriază casa.

Astfel că, ignorând sentinţa definitivă şi irevocabilă a proprieta­rilor de drept şi aflat în maximă incompatibilitate, Petru Roman îşi închiriează lui casa familiei Berg până în anul… 2015!

“Este un proces pe rol şi încă este pe rol. Am să ies de acolo după ce am să îmi cer drepturile pentru că am stat acolo douăzeci, douăzeci şi ceva de ani. Să îmi recuperez ce am investit şi fără probleme ies afară”, minte primarul Petru Roman.

De cealaltă parte, Ecaterina Berg declară că primarul nu stă de vorbă cu ea decât prin intermediul cumnatei acesteia.

Noi am cumpărat terenul şi am construit casa în 1973. După 13 ani am plecat şi au încercat mai mulţi să ne-o ia. Primarul stă în casa noastră ilegal. Stă acolo de 23 de ani şi plăteşte o chirie foarte mică chiar către primărie. Asta e incompa­tibilitate. Din 26 noiembrie 2010, după ce am câştigat procesul, nu mai plăteşte nimic. Nu avea dreptul să îşi prelungească contractul pe încă cinci ani. Pe lângă asta, a mai cumpărat o casă tot în Deta, pe Strada Eminescu, la licitaţie, cu 17 mii de euro. O casă foarte mare”, a declarat Ecaterina Berg.

Alte case şi averi

Într-adevăr, la numărul 12 pe Strada Mihai Eminescu se află o casă impunătoare cu o curte mare şi un front stradal lung.

Aici cică ar locui primarul, spun unii oameni din oraş, în timp ce alţii spun că stă în casa de pe Strada Unirii. În realitatea însă, imobilul are un apartament al primarului, iar pentru restul de spaţii acesta îşi rotunjeşte veniturile din chirii.

Aici se află Asociaţia Timiş-Torontal, o asociaţie cu caracter microregional formată din 15 consilii locale, iar la stradă are ca şi chiriaş un salon de coafură şi cosmetică.

De gol îl dă spaţiul liber pentru închiriat pe care se află un anunţ, iar numărul de telefon pentru potenţiali clienţi este chiar numărul de mobil al primarului Petru Roman.

Familia Roman are câteva afaceri care merg bine: primarul a fost acţionar în mai multe firme, iar mama conduce un hotel. Primarul a fost asociat, din 1993, în Comercial Deta SRL, o alimentară care s-a închis în 2004. O altă firmă a fost Darielas - Company SRL, radiată la finele anului trecut.

În anul 2000 a înfiinţat, împreună cu doi italieni, Group TSR Service SRL, societate pentru pla­sarea forţei de muncă. În acelaşi an, în mod bizar, a radiat-o. On- Westline SRL, deschisă în 2003, are ca obiect de activitate hoteluri şi alte facilităţi de cazare similare.

Aici este asociat unic şi administrator soţia sa. Cifra de afaceri în 2009 a fost de 138.998 de euro. El are luat în chirie şi motelul din Şag, în realitatea preluat de Roman tocmai de la fosta Cooperaţie de stat unde a fost angajat.

Sursa: Jurnalul National

Share:
  • TwitThis
  • Digg
  • Sphinn
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Mixx
  • Google
  • Technorati

 Newsletter

Ti-a placut aceasta stire? Aboneaza-te la newsletter.

Loading... Loading...