Peste 30 de companii, reprezentanti ai unor retaileri, dezvoltatori sau agentii imobiliare din Roma­­nia, au incercat, timp de trei zile, sa-si promoveze proiectele si serviciile la cea de a 16-a editie a celui mai mare targ specializat in sectorul retail din Europa (MAPIC), care a avut loc la Cannes intre intre 17 si 19 noiembrie.

Editia din acest an a reunit peste 3.100 de com­panii participante si aproximativ 300 de proiecte imobiliare, mai mult de jumatate reprezentand proprietati sau proiecte (186) din Europa.

Ca in fiecare an, un juriu al MAPIC a ales cele mai bune proiecte ale anului in sectiunile Best inter­national retailer, Best new retail concept, Best shopping centre si Most improved city attrac­tiveness.

Castigatori la aceste sectiuni au fost, in ordinea enumerarii, Jack Wolfskin, fashion retailer, Lego, centrul comercial Odysseum din Montpellier Franta si Bruxeles (capitala Belgiei). Romania nu a figurat cu nicio propunere.

Din cele sase proiecte romanesti inscrise oficial la MAPIC, potrivit site-ului oficial al targului, doua apartin Cocor Store (magazinul Cocor si Cocor Spa Hotel de la Neptun-Olimp), iar restul sunt proiectele de centre comerciale sau parcuri de retail dez­vol­tate de catre Neocity Group (City Park Mall), Echo Investment (Korona Mall Brasov), Bogaris Retail (PC Constanza-Parc-Retail) si Caelum Development (Parklake Plaza).

Cel mai bine reprezentat segment de pe piata de retail a fost cel al dezvoltatorilor. In afara de companiile deja mentionate, la MAPIC si-au mai listat oferte si firme precum Adama, Atrium Centers, Bel Rom, Lotus, Plaza Centers, GTC etc., dar si cele mai mari firme de consultanta si inter­mediere imobiliara - CBRE, Colliers, Cushman&Wakefield, DTZ Echinox, JLLS, King Sturge si Prime Property Advisers.

Pe lista retailerilor din Romania care au fost prezenti la MAPIC se numara Altex, Cocor, Kiabi, Flanco, Metro si altii.

Sursa: Financiarul

Share:
  • TwitThis
  • Digg
  • Sphinn
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Mixx
  • Google
  • Technorati

 Newsletter

Ti-a placut aceasta stire? Aboneaza-te la newsletter.

Loading... Loading...