Proiectul de mall de pe Soseaua Alexandriei si-a schimbat proprietarulUn centru comercial de tip mall, cu parter și două, respectiv trei etaje, un supermarket și un complex de birouri cu cinci, respectiv șase etaje ar urma să se construiască pe un teren de 3,7 hectare situat în imediata apropiere a Autogării Rahova din Capitală.

Potrivit unei hotărâri a Consiliului General al Municipiului București (CGMB) din octombrie 2008, prin care era aprobat proiectul, parcela din Șoseaua Alexandriei nr. 152 aparținea SC Păltiniș Leasing, societate controlată de omul de afaceri sibian Ilie Carabulea.

Între timp, Păltiniș Leasing a intrat în insolvență și, conform unui document din mai 2010, terenul se află în portofoliul firmei Orion SRL din Sibiu. Noul proprietar al proiectului din Alexandriei o are ca unic asociat pe Laura Băcilă.

Femeia este și singurul administrator al firmei. Se pare că între Băcilă și Carabulea există și alte legături de afaceri: la 1 septembrie 2010, Ilie Carabulea a cesionat compania Ramada Imobiliare SRL, pe care o deținea în totalitate, către Orion SRL, la prețul de 1.000 de lei.

În 2009, Orion SRL a avut venituri totale de circa 55.000 de euro și un profit net de circa 25.000 de euro, iar Păltiniș Leasing a raportat venituri de circa 30.000 de euro și o pierdere de aproximativ 125.000 de euro.

Prin hotărârea CGMB din octombrie 2008, terenul din Șoseaua Alexandriei nr. 152 a fost scos de sub regulile stabilite prin Planul de Urbanism General (PUG).

Astfel, dacă potrivit PUG, procentul de ocupare a terenului (POT) era de maxim 50%, iar coeficientul de utilizare a terenului (CUT) de maxim 1,8, planul de urbanism zonal (PUZ) aprobat de consilierii municipali prevede un POT de maxim 62% și un CUT de maxim 1,75.

În consecință, amprenta maximă a clădirilor va fi de 23.450 de metri pătrați, iar suprafața desfășurată maximă a construcțiilor va fi de 66.200 de metri pătrați.

Potrivit PUZ, în cadrul noului complex comercial și de birouri vor fi realizate 1.725 de locuri de parcare (din care 41 exterioare și 1.684 pe cele două niveluri ale parcării subterane).

Sursa: Capital

Share:
  • TwitThis
  • Digg
  • Sphinn
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Mixx
  • Google
  • Technorati

 Newsletter

Ti-a placut aceasta stire? Aboneaza-te la newsletter.

Loading... Loading...