Aproape 3.000 bănci mijlocii deţin astfel de împrumuri “periculoase”
Acest lucru va determina apariţia unor noi probleme pentru economia americană
Elizabeth Warren: Vor exista falimente printre dezvoltatori şi printre băncile comunitare

Până la finele acestui an, jumătate din împrumuturile cu ipotecă pentru proprietăţile comerciale din Statele Unite nu  vor putea fi finanţate, fapt ce va determina apariţia unor noi probleme pentru economia americană, a afirmat Elizabeth Warren, supraveghetor al programului TARP- Troubled Asset Relief Program, într-un interviu, acordat CNBC.

Oficialul a mai spus că majoritatea acestor împrumuturi sunt contractate de la băncile mijlocii.

“Instituţiile financiare mijlocii deţin majoritatea împrumuturilor cu ipotecă pentru proprietăţile comerciale”, a declarat acesta, adăugând că aproape 3.000 de bănci, adică 40% din sistemul bancar, deţin astfel de împrumuri “periculoase”.

Problemele vor fi depăşite abia peste 3 ani

Toate aceste împrumuturi vor avea un efect negativ asupra economiei, care se va confrunta cu probleme serioase.
Elizabeth Warren a mai spus că aceste dificultăţi vor fi depăşite abia peste 3 ani, adăugând că lucrurile nu vor reveni la normal în 2010.

Totodată, aceasta a mai explicat că aceste probleme vor avea multe efecte negative asupra economiei americane întrucât băncile, care deja au fost afectate de criza creditelor neperformante, vor fi încă o dată destabilizate, iar instituţiile de credit mijlocii, care ar trebui să finanţeze afacerile mici, nu să acorde împrumuturi pentru dezvoltarea de proiecte comerciale, aşa cum au făcut, nu vor mai putea credita întreprinderile mici.

“În cazul afacerilor mici, dacă faci greşeli, te scufunzi”

Despre faptul că autorităţile vor să pună capăt erei “prea mari pentru a se prăbuşi”, Elizabeth Warren a afirmat că, în momentul de faţă, nu ar mai trebui să conteze cât de mare eşti. “Dacă ai făcut destul de multe greşeli grave, atunci afacerea ta nu merită să mai fie susţinută”, a declarat acesta, adăugând că nu mai există nicio garanţie în ceea ce priveşte acest lucru.

“În cazul afacerilor mici, dacă faci greşeli, te scufunzi. Acest lucru trebuie să fie aplicat şi pentru afacerile gigantice”, a continuat aceasta.

În luna februarie, Elizabeth Warren declara că anul acesta vom vedea multe falimente printre dezvoltatorii de proiecte comerciale şi printre băncile comunitare care au finanţat aceste proiecte.

“Vor exista falimente semnificative printre dezvoltatori şi printre băncile comunitare”, spunea oficialul. “Fiecare dolar pierdut din cauza împrumuturilor pentru proiectele comerciale este un dolar care ar fi trebuit să se îndrepte către finanţarea afacerilor mici”, arăta aceasta.

Sursa: Curierul National

Share:
  • TwitThis
  • Digg
  • Sphinn
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Mixx
  • Google
  • Technorati

 Newsletter

Ti-a placut aceasta stire? Aboneaza-te la newsletter.

Loading... Loading...