Conform AnunturiParticulari.ro numai in primele doua saptamani ale lunii septembrie au fost scoase la inchiriere peste 1500 de apartamente. Asa cum se intampla in fiecare an, multi bucuresteni au asteptat aproprierea anului universitar pentru a-si scoate casele la inchiriat, iar pe fondul cererii mari, venita mai ales din partea studentilor, asistam la o crestere a preturilor.

Numarul ofertelor scoase pe piata a inregistrat o crestere semnificativa, atat fata de luna precedenta, cat mai ales fata de aceesi perioada a anului trecut. In prima jumatate a lunii septembrie au fost scoase pe piata peste 400 de garsoniere, peste 600 de apartamente cu 2 camere si aproape 400 de apartamente cu 3 camere. Oferta de pe piata este completata si de cele peste 2100 de apartamente scoase la inchiriat in luna august si peste 2000 in iulie.

Evolutia preturilor, dar si stabilitatea pe piata inchirierilor a determinat tot mai multi proprietari de apartamente sa se orienteze catre aceasta forma de valorificare a apartamentelor. Spre deosebire de piata vanzarilor de apartamente, chiriile nu vor suferi schimbari majore in perioada urmatoare. Atat cresterea cat si scaderea chiriilor se inscriu in marje previzibile, prin urmare proprietarii sunt incurajati sa isi inchirieze imobilele pe o perioada cat mai lunga.

Acest trend este confirmat si de statisticile din ultimul an. Potrivit anunturiparticulari.ro, din august 2007 pana in august 2008, ofertele de inchiriere au crescut cu 41% pentru apartamentele cu doua camere si cu 21% pentru garsoniere. Cresteri de peste 20% au inregistrat si ofertele pentru apartamentele cu trei si patru camere.

Desi a crescut semnificativ oferta, cererea mare pentru apartamentele de inchiriat a determinat crestere a pretului chiriilor, pretul mediu al gasonierelor atingand pentru prima data valoarea medie de 400 de euro/luna. Apartamentele de 2 camere au ajuns in medie la 604E, cele de 3 camere la 884E, iar apartamentele de 4 camere la 1130E/luna.

Preturile chiriilor variaza foarte mult in functie de dotari si imbunatatiri, dar mai ales in functie de locatie. Zonele cu infrastructura si transport in comun slab dezvoltate sunt cele mai putin cautate si in consecita preturile chiriilor sunt mult mai mici.

chirie_pe_zone

Statistica are la baza ofertele imobiliare din Bucureşti, publicate de persoanele particulare în toată presa scrisă şi pe internet, iar preţul mediu este obţinut pe baza preţurilor solicitate de proprietari.

AnunturiParticulari - monitorizare imobiliara
AnunturiParticulari a fost lansat in anul 2001 si consta in monitorizarea tuturor anunţurilor imobiliare publicate de persoanele particulare in presa scrisă şi pe internet. AnunturiParticulari reprezintă un instrument extrem de util pieţei imobiliare şi este folosit in prezent de peste 700 de agenţii imobiliare din Bucuresti. Datele sunt monitorizate şi prelucrate de AGENTIE.NET, prin serviciul său de monitorizare a anunţurilor imobiliare. Detalii suplimentare puteti găsi pe www.agentie.net şi www.anunturiparticulari.ro .

Share:
  • TwitThis
  • Digg
  • Sphinn
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Mixx
  • Google
  • Technorati

 Newsletter

Ti-a placut aceasta stire? Aboneaza-te la newsletter.

Loading... Loading...