Astăzi, Asociaţia “Salvaţi Bu­cu­reş­tiul” şi Casa de avocatură Grigorescu, Ştefanică şi Asociaţii, însoţite de un executor judecătoresc, vor opri construcţia ilegală din Cotroceni. Şan­tierul imobilului de şapte etaje pentru care Tribunalul Bucureşti a de­cis suspendarea autorizaţiei de con­strucţie trebuie să se oprească.

Deşi atât constructorul, cât şi proprie­ta­rii terenului au fost parte în proces, sentinţa din 6 martie a trecut neob­servată.

“Lucrările de construi­re au început în ritm frenetic în oc­tom­brie 2011: se lucrează de la 7:30 di­mineaţa până la 10 seara, se lu­crea­ză sâmbetele şi duminicile, s-a turnat beton la temperaturi sub 0 grade”, se precizează într-un comuniat al Asociaţiei “Salvaţi Bucureştiul”.

Jurnalul Naţional a relatat modul în care, pe suprafaţa de 1.300 de metri pătraţi din Cotroceni, Marius Locic, în asociere cu Valeriu Stoica şi Cristina Salomie, dar şi cu firmele lui Marius Locic, Euro Grup Intertrade SRL şi Locic imobiliare SRL, au obţinut un PUZ care nu respecta zona protejată Cotroceni.

Clădirea de şapte etaje ocupa prin PUZ-ul semnat de primarul Sectorului 5, Marian Vanghelie, 90% din suprafaţa terenului. Între timp, Marius Locic s-a retras din afa­cerea imobiliară, 12 oameni semnând contracte pentru realizarea imobilului, plătind în jur de 250.000 de euro pentru apartamentul de lux din Cotroceni.

“Marius Locic şi SC Locic Imo­bi­li­are se obligaseră să construiască imobilul până pe 15 iunie 2010. Nu se achită de această obligaţie. Mai mult, SC Locic Imobiliare intră în faliment pe 22 octombrie 2010. Cei 12 semnatari ai antecontractelor de vânzare-cumpărare rămân în aer. Semnează pe 16 septembrie 2011 un contract de cesiune cu Marius Locic şi SC Locic Imobiliare, prin care preiau de la aceştia obligaţia de finanţare a imobilului.

La contractul de cesiune se adaugă şi firma SC Tosun Group Construct SRL, care preia obligaţiile de construire. Contractul de cesiune este însă ilegal, întrucât SC Locic Imobiliare nu poate semna acte decât prin executorul judiciar”, se arată în comunicatul emis de Asociaţia “Salvaţi Bucureştiul”.

Sursa: Jurnalul National

Share:
  • TwitThis
  • Digg
  • Sphinn
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Mixx
  • Google
  • Technorati

 Newsletter

Ti-a placut aceasta stire? Aboneaza-te la newsletter.

Loading... Loading...