Saramet: Fondul de Garantare primeste zilnic 130-140 de dosare "Prima Casa"Numarul mediu al dosarelor de creditare pentru programul Prima Casa primite de Fondul National de Garantare a Creditelor pentru IMM (FNGCIMM) a crescut de la 90-100 in ianuarie la 130-140 in ultimele zile ale programului, a declarat, marti, Aurel Saramet, presedintele institutiei.

“Daca in luna ianuarie, cam pana pe 7 februarie, primeam in medie 90-100 de dosare pe zi, in ultimele zile ale programului numarul a crescut la 130-140″, a afirmat Saramet, citat de Mediafax.

El a precizat ca de la inceputul programului Prima Casa au fost primite peste 14.000 de dosare, in valoare de 600 milioane de euro.

Totodata, in privinta modificarilor care se vehiculeaza in structura programului, presedintele FNGCIMM a precizat ca va fi foarte dificil sa se faca diferentierea intre achizitionarea de locuinte vechi si locuinte noi, intrucat este posibila o ingradire a concurentei.

De asemenea, Saramet a reiterat ca orice antecontract care are data certificata pana la 15 februarie va putea fi rezolvat.

Programul Prima Casa, prin care statul garanteaza creditele imobiliare contractate de persoanele fizice, a fost introdus de Guvern la mijlocul anului 2009.

La inceputul lunii ianuarie, Guvernul a decis ca persoanele care incheie pana la 15 februarie 2010 antecontracte de vanzare-cumparare de locuinte prin Prima Casa sa beneficieze in continuare de garantia statului la contractarea creditului, dupa sistemul actual, ulterior programul urmand sa fie modificat, pentru stimularea achizitiei de locuinte noi.

Premierul Emil Boc a anuntat saptamana trecuta ca limita garantiilor guvernamentale stabilita prin programul Prima Casa va fi mentinuta la 60.000 euro pentru locuinte deja finalizate, dar va fi majorata la 70.000-75.000 euro pentru case care urmeaza sa fie construite.

Modificarile urmeaza sa fie adoptate saptamana aceasta de Guvern. Pentru acest an programul va avea alocat un plafon de 700 milioane de euro.

Sursa: Dailybusiness

Share:
  • TwitThis
  • Digg
  • Sphinn
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Mixx
  • Google
  • Technorati

 Newsletter

Ti-a placut aceasta stire? Aboneaza-te la newsletter.

Loading... Loading...