Americanii investesc în locuinţele proprii deşi nu este rentabil. Astfel, ei aduc tot felul de îmbunătăţiri locuinţei fără ca acestea să-i crească valoarea şi, în felul acesta, fără să poată fi recuperate în cazul în care vor să o vândă. Asta chiar dacă le fac cu intenţia de a mări valoarea locuinţei. Chiar dacă mulţi proprietari apreciază unele îmbunătăţiri, cumpărătorii pot fi neimpresionaţi de acestea nefiind de acord că ele sunt un factor care să ducă la mărirea preţului de vânzare. De aceea, investopedia.com îi sfătuieşte pe americani să fie mai atenţi la modul în care îşi investesc banii în locuinţă dacă vor să îi recupereze la vânzarea acesteia. Aşa că atrag atenţia asupra a, tipic american (nu cinci sau zece), şase investiţii care sunt considerate a aduce plus-valoare locuinţei, dar care de fapt nu fac acest lucru:

1. Piscinele
Chiar dacă poate părea o investiţie bună şi un factor de relaxare, piscina este văzută de mulţi dintre potenţialii cumpărători americani de locuinţe ca periculoasă, scump de întreţinut şi aducătoare de procese în instanţă. Mai ales familiile cu copii mici pot refuza o casă cu piscină, care altfel li se pare perfectă pentru nevoile lor. În ultimă instanţă ei pot accepta o piscină supraterană, dar nu una subterană.

2. Extinderile care nu se potrivesc cu cartierul
Aşa cum ştim, în America fiecare cartier are specificul său, în funcţie de veniturile celor care locuiesc în el. De aceea, chiar dacă extinderea casei cu o anexă (de exemplu: un dormitor pentru musafiri şi o baie) poate părea o idee bună care creşte valoarea locuinţei, în ochii cumpărătorului nu este aşa. Asta pentru că niciun american nu vrea o casă de 250.000 de dolari într-un cartier cu case de 150.000 de dolari, când poate da aceiaşi bani pe una într-un cartier cu case de 250.000 de dolari unde locuiesc oameni cu alte venituri.

3. Grădinile foarte elaborate
Americanii care cumpără o casă pot aprecia o grădină frumoasă şi întreţinută, dar nu se aşteaptă ca aceasta să mărească valoarea locuinţei. Pentru că este posibil ca noii proprietari să nu se ocupe de ea în continuare şi ea să devină jalnică sau să fie nevoiţi să plătească pe cineva care să facă asta în locul lor deşi nu îşi doresc.

4. Up-grad-urile cu produse de top
Îmbunătăţirile cu produse de top aduse locuinţei reuşesc, în general, să mărească valoarea caselor americanilor. Dar numai atunci când ele sunt realizate uniform în toată casa. Degeaba mobilezi şi utilezi bucătăria cu cele mai noi produse sau aranjezi o cameră cu ultima aparatură audio şi video, dacă restul casei arată ca în urmă cu 50 de ani. În plus, este posibil ca viitorii proprietari să îşi dorească să dea acelei camere o altă destinaţie, făcând astfel investiţia inutilă.

5. Pardoselile cu mochetă
Deşi anunţurile imobiliare din America încă mai trâmbiţează avantajele pardoselilor cu mochetă la vânzarea locuinţei, clienţii potenţiali de astăzi nu prea mai sunt interesaţi de această idee. Americanii sunt tot mai îngrijoraţi de efectele pe care le are mocheta asupra sănătăţii din cauza substanţelor chimice folosite la realizarea ei, dar şi de potenţialul ei de creare de alergii. Din cauza acestor probleme, eliminarea mochetei şi restaurarea podelelor din lemn este, de obicei, o investiţie mult mai profitabilă în America.

6. Îmbunătăţirile invizibile
Îmbunătăţirile invizibile sunt acele proiecte costisitoare care fac mai confortabilă locuinţa americanilor, dar pe care nimeni nu le observă sau de care nimănui nu îi pasă. O instalaţie nouă de încălzire, ventilare şi aer condiţionat poate părea necesară, dar nu va duce la mărirea valorii locuinţei. Cei mai mulţi cumpărători se aşteaptă ca aceste sisteme să funcţioneze bine şi nu vor să plătească mai mult doar pentru că proprietarul a instalat unul nou de curând. De aceea, aceste cheltuieli trebuie văzute ca lucrări de întreţinere periodică, nu ca investiţii.

Share:
  • TwitThis
  • Digg
  • Sphinn
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Mixx
  • Google
  • Technorati

 Newsletter

Ti-a placut aceasta stire? Aboneaza-te la newsletter.

Loading... Loading...