Solutie de avarie: rata mai mica la banca, pe termen lung | IMOBILIARE.NET

Solutie de avarie: rata mai mica la banca, pe termen lungREFINANŢARE. Brokerii de credite spun că familiile cu datorii mari la bancă pot apela la un nou împrumut pe o perioadă mai îndelungată şi cu costuri lunare diminuate cu până la 50%.

Persoanele care nu mai pot face faţă cheltuielilor cu rambursarea creditelor pot apela la o soluţie de avarie - refinanţarea. Deşi, pe termen lung, această opţiune este dezavantajoasă, în aceste vremuri de criză este una fezabilă, spun brokerii de credit.

Spre exemplu, familia Golea, din Bucureşti, a început să aibă dificultăţi la rambursarea celor trei credite în derulare plus a unui card de credit. Amândoi au împreună venituri de 3.900 lei, iar ratele ajungeau la 586 de euro (peste 2.400 lei). Soluţia a venit de la brokerul de credite Kiwi Finance, care le-a propus acoperirea tuturor creditelor cu un împrumut mai mare.

De la 586 euro la 363 euro

Astfel, familia Golea a ajuns să contracteze un credit garantat de 40.000 de euro pe 28 de ani, cu o rată lunară de 363 de euro (1.490 lei). Deşi perioada de îndatorare este mai mare, rata este cu aproape 40% mai mică, familia rămânând şi cu aproape 14.300 de euro în cont. Soldul total al împrumuturilor iniţiale era de 25.700 de euro.

„Principalele avantaje sunt o singură rată mai mică cu până la 50%, relaxarea datoriilor lunare şi scăderea gradului de îndatorare ca procent din venitul familiei. O rată mai mică este dată de doi parametri esenţiali în ecuaţia costurilor unui credit: dobânzi mai mici şi perioada mai mare de creditare”, ne-a declarat Anca Bidian, CEO Kiwi Finance.

Alternative

Este bine de ştiut că o perioadă mai mare de creditare înseamnă o sumă mai mare de rambursat până la terminarea creditului, de aceea soluţiile oferite sunt personalizate în funcţie de situaţia şi profilul fiecărui client.

„Dacă scopul este relaxarea datoriilor lunare, atunci consolidarea creditelor este soluţia cea mai bună. Dacă se vrea obţinerea unei sume de rambursat cât mai mici, soluţia este scurtarea perioadei de creditare care ar atrage, evident, mărirea ratei lunare”, ne-a mai spus şefa Kiwi Finance.

Finalizarea unei astfel de tranzacţii durează până la cinci săptămâni în funcţie de bancă, de numărul creditelor actuale şi de completitudinea actelor financiare şi ale garanţiei. Valoarea medie a creditelor noi e de 34.000 de euro.

RECORD NEGATIV

16 credite într-o singură familie

* O familie cu 16 împrumuturi (patru credite de nevoi personale, unul cu garanţie imobiliară, două credite de consum - rate la magazine şi nouă carduri de credit)
* După consolidarea creditelor, familia a rămas cu o sumă suplimentară de 11.000 euro
* Refinanţarea a dus la relaxarea ratelor lunare de la 1.156 euro la 602 euro pe lună, cu aproape 50% mai puţin
* Comportamentul bun de plată al datoriilor, indiferent de numărul sau valoarea ratelor, este un atu în restructurarea creditului

PLUSURI ŞI MINUSURI

Au rămas cu 16.500 de euro în cont

* O altă familie - 3 credite în derulare, plus 5 carduri, toate având un sold total 18.500 euro
*  Venituri lunare - 3.200 lei
* Rate lunare - 564 euro, adică 2.312 lei
* Au accesat un credit garantat în valoare de 35.000 euro pe 25 de ani
* După refinanţare, rata lunară a ajuns la 272 euro, adică 1.115 lei
* Dobânda: 8,39%/an
* Clienţii şi-au achitat celelalte datorii şi au rămas cu 16.500 euro în cont
* Rată mai mică cu 52%

Share:
  • TwitThis
  • Digg
  • Sphinn
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Mixx
  • Google
  • Technorati

 Newsletter

Ti-a placut aceasta stire? Aboneaza-te la newsletter.

Loading... Loading...